Ексклюзиви
середа, 04 травня 2011 17:24

За ліквідацію бін Ладена "морські котики" отримають нагороду

За ліквідацію бін Ладена "морські котики" отримають нагороду

Бійці надсекретного загону спеціального призначення ВМС США, які ліквідували Осаму бін Ладена, будуть представлені до нагород. Про це повідомили джерела в Пентагоні.

Церемонія нагородження, якщо така взагалі відбудеться, пройде в суворій секретності. Особи учасників спецоперації, яка завершилася ліквідацією "терориста номер один", також залишаться в секреті з міркувань безпеки.

Між тим, поки точно не відомо, яке саме відомство в системі міністерства оборони США провело операцію з ліквідації бін Ладена. Повідомлялося, що будинок лідера "Аль-Каїди" в пакистанському місті Абботтабад штурмували 12 бійців елітного підрозділу ВМС США, відомого як "морські котики" (SEAL). Наказ про початок оперативних заходів віддав особисто президент Барак Обама.

Тим не менш у військово-морському командуванні цю інформацію поки офіційно не підтверджують. У той же час контр-адмірал Едвард Уінтерс, командувач силами спецпризначення ВМС США, розіслав своїм підлеглим електронний лист, в якому привітав їх з ідеально проведеною операцією в Абботтабаді.

Осама бін Ладен, якого американці шукали по всьому світу з дня терактів 9/11, був знищений у ніч з 1 на 2 травня 2011 року. Про ліквідацію бін Ладена оголосив у телезверненні президент Обама. Новина викликала фурор в США; тисячі американців почали відзначати смерть головного ворога Америки.

Зараз ви читаєте новину «За ліквідацію бін Ладена "морські котики" отримають нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути