Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2011 17:35

Шевченківський комітет визначив чотирьох лауреатів премії

Шевченківський комітет визначив чотирьох лауреатів премії

Сьогодні, 10 лютого відбулось засідання Шевченківського комітету, де визначили чотирьох лауреатів державної премії.

Про це кореспонденту Gazeta.ua стало відомо із перевірених джерел.

Лауреатом став Василь Шкляр з романом "Залишенець" ("Чорний Ворон").

"Через нього у членів комітету було найбільше суперечок. Роман Шкляра відверто засуджує дії російської влади, а це може не сподобатись власть імущім", - зазначив інформатор.

Лауреатами премії також стали дослідники Горак Роман і Гнатів Микола-Ярослав за літературознавче й біографічне видання "Іван Франко", виконавиця Лідія Забіляста.

За оперу В.Белліні "Норма" Національного театру опери та балету України імені Т.Г.Шевченка нагородили диригента-постановника Миколу Дядюру, режисера-постановника Анатолія Солов'яненка і оперних виконавців Сергія Магеру та Оксану Крамареву.

"Думаю, найбільша заслуга в цьому геніального диригента Дядюри. І Анатолію Солов'яненко цього року вдалось нарешті проскочити. Довгий час йому це не вдавалось. Думаю, що достойними також є диригент Аврам Кофман та художник Віктор Сидоренко. Але, як бачимо, їх залишили поза увагою. Колишні президенти не влазили у роботу комітету й погоджувалися з його рішенням. Як цього року буде — доки не відомо", - додав інформатор.

Вручення Шевченківської премії відбудеться у день народження Тараса Шевченка — 9 березня. Її розмір становить 130 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Шевченківський комітет визначив чотирьох лауреатів премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі