неділя, 06 лютого 2011 18:31

Теніс. Україна і Швеція обмінялися перемогами

Теніс. Україна і Швеція обмінялися перемогами

Багато в чому саме протистояння перших ракеток в першій зустрічі другого дня визначало шанси команд на потрапляння в плей-офф Світової групи. І Софія Арвідссон, і Катерина Бондаренко були повністю готові до битви і психологічно, і фізично.

Завдяки вчорашньому матчу вплив покриття на гру Каті вже зовсім не відчувався. Вона, як і вчора, першою робила брейки, проте шведській тенісистці вдавалося відігруватися багато в чому через украй невдалу гру українки на своїй подачі.

При 5:5 Катя упустила свій гейм "під нуль", і також "під нуль" відновила рівновагу, потім повела на тай-брейку 5:0, і завершила сет на свою користь - 7:6 (3).

Друга партія склалася настільки ж непросто, знову пройшла серія обмінів брейками, проте Катя зуміла подати на матч після брейка при 5:4, і таким чином вивела Україну вперед — 2:1.

У поєдинку других ракеток двох команд Україна боролася за спільну перемогу, Швеції ж потрібно було утриматися в матчі і спробувати зрівняти загальний рахунок.

Перший сет пройшов за переваги Лесі Цуренко, яка відразу ж повела 3:0. На початку гри шведська тенісистка сильно нервувала, бо відчувала колосальну відповідальність.

І Леся змогла б узяти цей сет простіше, якщо б не величезна кількість помилок в завершенні розіграшів, які почалися у неї приблизно з середини партії. Ларссон зрівняла рахунок - 4:4, і зробила брейк, але Цуренко зуміла перевести сет на тай-брейк і впевнено взяти його - 7:6 (3).

У цілому інша частина матчу стала боротьбою тенісисток самих з собою, своїми нервами, невимушеними помилками. Ця боротьба проходила з перемінним успіхом, відповідно змінювався і рахунок в геймах - Леся не реалізувала кілька гейм-болів і брейк-пойнтів, і поступилася 2:6.

У вирішальній партії українка почала невпевнено, втратила подачу і поступалася 0:3, тим не менш, боролася, прагнучи досягти стабільності і зіграти на нервах Ларссон, яка помилялася не менше.

Леся була дуже близька до того, щоб зрівняти рахунок при 2:3, але у результаті позначився все-таки більший досвід суперниці — 6:3. Швеції вдалося уникнути дострокової поразки - тепер все вирішить парний матч.

За матеріалами Sapronov-tennis

Зараз ви читаєте новину «Теніс. Україна і Швеція обмінялися перемогами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути