пʼятниця, 28 січня 2011 08:24

Львівська міськрада вимагає відставки Табачника

Львівська міськрада вимагає відставки Табачника

Львівські депутати вимагають відставки міністра освіти Дмитра Табачника і призначення на цю посаду "людини з адекватною стратегією розвитку української освіти та науки".

Як повідомили у прес-службі львівської міської організації ВО "Свобода", Львівська міська рада звернулась до президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра України Миколи Азарова та голови Верховної Ради Володимира Литвина з приводу "погрому української освіти".

На переконання львівських депутатів, освітня галузь – це фундамент розвитку держави і кожного громадянина.

"Безсумнівним є не лише адекватне часове, змістовне наповнення освіти, але і її ідеологічна складова. У цьому контексті псевдоновації міністра освіти, молоді та спорту Д. Табачника промовисто засвідчують цілком протилежні тенденції: повернення у типово радянську антиукраїнську систему освіти і фінансове відчуження її від можливостей більшості українців", - заявляють політики.

Особливе несприйняття у них викликає проект "Концепції мовної освіти в Україні", основна засада якого – "вільний вибір мови навчання", що, на думку обранців, виразно асоціюється з "добровільно-примусовим правом відмовлятися від вивчення української мови, відповідно до радянської постанови 1958 року".

"Зазначена Концепція має демонстративне антиукраїнське спрямування із хибним констатуванням багатонаціональності нашої держави, де насправді проживає абсолютна більшість українців – 77.8%", - підкреслили у міськраді Львова.

"Вимагаємо відставки Д. Табачника і призначення на цю посаду людини з адекватною стратегією розвитку української освіти та науки", – йдеться у зверненні депутатського корпусу Львівської міськради, яке, крім того, було одностайно підтримано комісією з питань освіти та науки Львівської обласної ради.

?
Зараз ви читаєте новину «Львівська міськрада вимагає відставки Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути