Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 14:23

На Татарці через провалля 20 будинків залишися без води і опалення (ФОТО)
7

Фото: Фото: Євген Євсєєв/Gazeta.ua

На вул. Татарській у Києві прорвало магістральний водопровід. На розі з вул. Підгірною вода розмила ґрунт, просів асфальт. На проїзній частині утворилась яма у 2 метри завширшки.

"Зранку міліція перекрила дорогу. Я якраз їхав на роботу. Довелось об'їжджати боковими вулицями", - сказав водій Василь.

Місцеві мешканці розповіли, що дорогу тримали закритою доки аварійники "Водоканалу" не обстежили провалля. Коли переконались, що під асфальтом довкола ями є ґрунт і дорога не обвалиться - машинам дозволили рух. Проте в один ряд. Половину дороги біля Підгірної перегородили знаками "Увага, дорожні роботи". Зустрічні потоки машин проїжджають цю ділянку по черзі.

Опівдні на місці аварії працює бригада ремонтників. За допомогою трактора з ковшем виймають уламки асфальту з провалля. Поряд насипано купу щебеню. Скільки триватиме ремонт робітники не кажуть. Пояснюють, що спочатку мають з'ясувати наскільки сильно пошкоджений трубопровід.

Від незручностей потерпають не тільки автомобілісти, а й мешканці довколишніх житлових будинків. У квартирах сьогодні з сьомої ранку немає холодної, гарячої води та опалення. "Водоканал" організував підвіз питної води. Біля магазину "Фора" на Татарській чергує автоцистерна. Люди ходять до неї з пластиковими бутлями та відрами.

"Зараз людей небагато. Усі на роботі. А увечері, як усі додому повернуться, почнеться вистава. Треба встигнути води набрати на кілька днів, щоб не бігати потім", - сказала пенсіонерка Валентина Олегівна з будинку на Татарській, 3/2.

За інформацією диспетчера ЖЕК-1007, який обслуговує будинки на Татарці, від водопостачання відключено два десятки багатоповерхівок. Коли у квартири повернеться вода і опалення сказати не може. Посилаючись на досвід попередніх аварій, диспетчер припускає, що ремонт магістральної труби може закінчитись або сьогодні вночі, або через кілька діб.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Татарці через провалля 20 будинків залишися без води і опалення (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути