середа, 26 січня 2011 12:56

У Росії почали звільняти винних у допущенні теракту в "Домодєдово"

У Росії почали звільняти винних у допущенні теракту в "Домодєдово"

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв звільнив начальника управління з транспорту МВС в Центральному федеральному окрузі Росії.

Про це він повідомив на зустрічі з міністром внутрішніх справ РФ Рашидом Нургалієвим, яка відбувається у заміській резиденції російського президента.

Нургалієв доповів Медведєву про те, що він у свою чергу відправив у відставку начальника лінійного управління в аеропорту Домодєдово і ще двох офіцерів.

Медведєв доручив Генпрокуратурі перевірити роботу керівників транспортних організацій, а також посадових осіб уряду, російської залізниці і МВС, які відповідають за організацію транспортного процесу в країні.

Трохи раніше джерела повідомляли, що в транспортній міліції відбудуться кадрові перетрушування.

Медведєв зажадав надати йому звіт про виконання програми забезпечення безпеки на транспорті, ухваленоъ в 2007 році після вибухів літаків, звертаючись до присутнього на зустрічі главу Мінтрансу РФ Ігоря Левітіна.

"У 2007 році після терактів на рейсах з Домодєдово в Ростов-на-Дону і Волгоград була розроблена програма. Надайте звіт про те, як її виконують", - сказав Медведєв Льовітіну.

Він доручив російському міністру "перевірити найбільші транспортні об'єкти на предмет дотримання закону".

"Не всі положення законодавства виконують, зростає кількість порушень на всіх видах транспорту. Після теракту в низці випадків на транспортних об'єктах було включено рамки, але потім перевіряти перестали", - констатував Медведєв.

"Міліція займає пасивну позицію, і в найкращому разі трясе мігрантів", - заявив Медведєв.

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу у зв'язку з невиконанням вимог щодо забезпечення транспортної безпеки в московському аеропорту "Домодєдово". У понеділок, 24 січня, там стався теракт, який забрав життя 35 осіб, у тому числі однієї українки.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «У Росії почали звільняти винних у допущенні теракту в "Домодєдово"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути