понеділок, 24 січня 2011 13:35

Посла України в Росії вимагають звільнити

Посла України в Росії вимагають звільнити

Народний депутат України, заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль ініціює звернення Верховної Ради до президента України та до міністра закордонних справ щодо звільнення Володимира Єльченка з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Російській Федерації.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, у зверненні ВР, ініційованому Шкілем, зокрема, зазначається: "Намагання закрити єдину на всій території РФ Бібліотеку української літератури у Москві, переслідування Об'єднання українців Росії та ліквідація Федеральної національно-культурної автономії українців Росії, є свідченням того, що у цій країні свідомо й організовано здійснюється обмеження культурних і національних прав українців".

У документі також зазначається, що керівництвом зовнішньополітичного відомства не вживається адекватних заходів на такі недружні кроки з боку сусідньої держави.

"Вважаємо, що керівництво дипломатичного представництва України в РФ неналежним чином виконує свої обов'язки, порушує законодавство України та основні принципи, завдання і функції дипломатичної служби", - йдеться у зверненні.

Там також повідомляється, що замість того, щоб виконувати свої повноваження - захищати українські інтереси та права етнічних українців - дипломатичне представництво, фактично, перетворилося на ретранслятор позиції влади Російської Федерації.

Нагадаємо, депутатська група "За Україну!" ініціює звіт міністра закордонних справ щодо ситуації навколо української бібліотеки в Москві та вимагає відкликати посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка.

16 січня в Бібліотеці української літератури в Москві був проведений черговий обшук. За словами директора установи Наталії Шариної, під час обшуку російські правоохоронці поводили себе грубо.

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Національно-культурну автономію українців Росії закрили через її політичну діяльність. За його словами, це об'єднання займалося не тим, що записано у статуті.

Зараз ви читаєте новину «Посла України в Росії вимагають звільнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути