пʼятниця, 21 січня 2011 09:20

У Макіївці знайшли ще дві бомби

У Макіївці знайшли ще дві бомби

У Макіївці перед часом, який зазначили у своїй записці терористи (тобто – перед 17.00) сапери знайшли ще дві бомби.

Про це повідомляють джерела "Комсомольської правди".

"Ситуація була вкрай напруженою до 4 вечора, адже терористи обіцяли здетонувати рівно о 5 вечора інші бомби, - повідомило джерело, описуючи четвергові події. - Близько 16.20 ситуація і зовсім загострилася до краю, адже загін спеціального реагування відшукав ще два пакети з характерними пристроями в Гірницькому і Пролетарському районі . Пристрої які в них знаходилися, були дуже схожі на бомби. Ці пакети були вилучені і під пильним наглядом саперів доставлені в безпечне місце".

Спецслужби запевняють: ситуація в Макіївці стабілізувалася і боятися вже нічого. Тим не менш, кращі сапери Україні як і раніше прочісують місто.

Є побоювання, що терористи, які зажадали від влади Макіївки 4 млн євро, можуть організувати й інші вибухи. Адже в записці, знайденій біля місця теракту, було сказано, якщо їм не передадуть зазначеної суми, в Макіївці прогримить ще 5 вибухів.

Джерело стверджує, є побоювання, що терористи просто причаїлися і вичікують зручного часу. За непідтвердженою інформацією, в місті Єнакієве (на батьківщині президента), з'явилися додаткові наряди міліції і "Беркута", які прочісують вулиці.

Нагадаємо, вчора вранці в Макіївці було підірвано будівлю ДП "Макіїввугілля" і Торговий дім "Голден Плаза". Відповідальність за вибухи взяли на себе невідомі, які через лист повідомили, що підірвуть ще кілька будівель у Макіївці, якщо їм до 17 годин не заплатять €4 млн.

Низка ЗМІ повідомили про ще один вибух, який нібито відбувся в Макіївці о 16.00 неподалік від супермаркету мережі АТБ. У той же час, у Макіївському відділенні АТБ повідомили, що ніякого вибуху в четвер біля супермаркету не було.

За повідомленням Дзеркала тижня, в будівлі, де було виявлено вибуховий пристрій, знайдена записка з текстом: "Дістала ця влада. Вимагаємо 4 мільйони євро. Зарядні пристрої закладені в інших будівлях міста".

Глава СБУ Валерій Хорошковський підтвердив, що невідомі підривники залишили на місці пригоди конверт, в якому була записка з вимогою грошей і погрозою. Суму грошей, які вимагалися, глава СБУ називати відмовився. Хорошковський також спростував інформацію ЗМІ про те, що влада сплатила гроші.

У зв'язку з цим, професор кафедри національної безпеки Академії управління при президентові України, спеціаліст з вибухових речовин Володимир Захматов припустив, що в Україні можливе введення надзвичайного стану.

Про те, що вибухи в Макіївці можуть бути політичною технологією з метою відволікти увагу населення, заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко

Зараз ви читаєте новину «У Макіївці знайшли ще дві бомби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути