Ексклюзиви
середа, 19 січня 2011 18:05

Шовковський та Кравець повернулися до збірної

Шовковський та Кравець повернулися до збірної

Наставник збірної України Юрій Калитвинцев оголосив список гравців, викликаних на міжнародний турнір, що відбудеться 8-9 лютого на Кіпрі.

Травми Мандзюка та Селезньова

Початковий список запрошених налічував 24 прізвища. Однак травми дніпропетровців Віталія Мандзюка, якого вже прооперували, і Євгена Селезньова, у котрого операція ще попереду, зменшили загальне число кандидатів. Тренерський штаб бажає Віталію й Євгену швидкого одужання та розраховує на них у майбутньому. На сьогодні у складі збірної 22 гравці ? 19 польових і 3 воротарі. Поки що Юрій Калитвинцев не доповнює перелік новими виконавцями, однак залишає за собою таку можливість, зважаючи на те, що українські клуби лише розпочали підготовку до сезону. А тому несподіванки цілком ймовірні.

Повернення Шовковського

Досвідчений голкіпер збірної України Олександр Шовковський знову отримав запрошення до стану синьо-жовтих. Упродовж 2010 року воротар, на рахунку якого 86 ігор за збірну, відновлювався після важкої травми. Тренери збірної неодноразово наголошували на тому, що Олександр залишається кандидатом до національної команди. Відтак повернення Шовковського до складу "Динамо" дозволяє знову розраховувати на його вміння, помножене на досвід. На Кіпрі Сашко працюватиме разом з двома Андріями ? П'ятовим та Диканем.

Третій шанс Кравця

Привертає увагу присутність у лавах збірної 21-річного нападника Артема Кравця. Для молодого динамівця це ? третій виклик до збірної. Щоправда, досі талановитому футболісту так і не вдалося дебютувати у складі головної команди. Двічі ? 2008 року перед товариським матчем проти Сербії і 2010-го, готуючись до гри відбірного циклу чемпіонату світу проти Англії, Кравець отримував травми і залишав табір синьо-жовтих. Відновлення фізичних кондицій нападника у складі свого клубу, який проводить міжсезонні збори, дає підстави тренерському штабу перевірити кандидата у найближчих контрольних матчах.

Віталій Федорів та Кіпр

Чергове запрошення до національної команди отримав Віталій Федорів, котрий виступає за російський "Амкар". Минулого року захисник двічі викликався до синьо-жовтих лав, однак через ушкодження не зміг взяти участь навіть у тренувальних зборах. Зрештою, за Україну Федорів уже дебютував: цікаво, що трапилося це саме на Кіпрі ? 2008 року у товариському матчі проти збірної господарів.

Склад збірної України

Воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар" Донецьк), Андрій Дикань ("Спартак" Москва, Росія), Олександр Шовковський ("Динамо" Київ).

Захисники: Дмитро Чигринський, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький (усі ? "Шахтар"), Тарас Михалик ("Динамо"), Олександр Романчук ("Металіст" Харків), Віталій Федорів ("Амкар" Перм, Росія).

Півзахисники: Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко (обидва ? "Динамо"), Руслан Ротань, Євген Коноплянка (обидва ? "Дніпро" Дніпропетровськ), Тарас Степаненко ("Шахтар"), Денис Олійник ("Металіст"), Микола Морозюк ("Металург" Донецьк), Олександр Алієв ("Локомотив" Москва, Росія), Анатолій Тимощук ("Баварія" Мюнхен, Німеччина).

Нападники: Андрій Шевченко, Артем Мілевський, Артем Кравець (усі ? "Динамо"), Марко Девич ("Металіст").

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Шовковський та Кравець повернулися до збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути