четвер, 13 січня 2011 17:27

Пшонка каже, що нікого не нацьковував на Матіос

Пшонка каже, що нікого не нацьковував на Матіос

Генпрокуратура не давала жодних доручень щодо "переслідування" української письменниці Марії Матіос.

Про це заявив глава відомства Віктор Пшонка агентству Інтерфакс-Україна у четвер.

"Авторитетно заявляю, що Генпрокуратура ніколи ніяких доручень нікому щодо "переслідування" Марії Матіос ніколи не давала", - заявив він.

Пшонка підкреслив, що Генпрокуратура діє чітко в рамках закону, дотримується принципу дотримання прав і свобод людини.

Раніше Матіос звернулася з відкритим листом до Пшонки та міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова з проханням прояснити ситуацію у зв'язку з наміром міліціонерів вилучити з продажу книгу "Вирвані сторінки з автобiографiї".

Також письменниця висловила подив з приводу опитувань мешканців будинків, де раніше жила її родина, і збору інформації про неї.

У міліції Києва заявили, що відвідування правоохоронцями квартири Матіос було законним, і не можна говорити про якийсь тиск на неї з боку правоохоронців.

За інформацією прес-служби ГУ МВС у Києві, в кінці листопада 2010 року депутат від Компартії Петро Цибенко звернувся до Генпрокуратури з депутатським запитом з приводу правової оцінки висловлювань Матіос про меморіали радянським воїнам у книзі "Вирванi сторiнки з автобiографiї".

За інформацією міліції, Генпрокуратура доручила відповідним територіальним підрозділам МВС провести перевірку викладених у запиті фактів.

"Виконуючи вимоги головного контрольно-наглядаючого органу країни, один із співробітників Печерського РУВС відвідав будинок, адресу якого автор назвала в тексті книги, та поспілкувався з жителями", - підкреслили у главку.

У прес-службі заявили, що столична міліція "жодним чином не здійснює тиск на письменницю Марію Матіос і, тим більше, не має наміру її затримувати", а тільки виконує доручення Генпрокуратури в рамках своїх повноважень.

У главку також зазначили, що по завершенню перевірки всі зібрані матеріали будуть передані Генпрокуратурі для прийняття рішення згідно чинного законодавства за депутатським запитом.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка каже, що нікого не нацьковував на Матіос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути