Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 12:36

Рада здійснила "інформаційну революцію"

Рада здійснила "інформаційну революцію"

Верховна рада ухвалила 2 законопроекти стовно внесення змін до деяких законодавчих актів про доступ до публічної інформації.

За відповідне рішення проголосувало 412 та 408 нардепів.

На брифінгу заступник комітету голови свободи слова Андрій Шевченко пояснив, що тепер вся інформація, якою володіє чиновник оголошуєтсья відкритою для громадян крім чітко визначених законом вийнятків.

"А саме, таємна, конфіденційна та службова інформація. Також оголошуються відкритими бюджетні видатки крім вийнятків, зазначених у законі", - зазначив депутат.

За словами Шевченка, інформація з обмеженим доступом може оприлюднюватися якщо є переважаючий суспільний інтерес.

У свою чергу представник президента Юрій Мірошниченко запевнив журналістів, що президент Віктор Янукович підпише законопроекти.

"Президент особисто давав доручення створити робочу групу. Закон про доступ до публічної інформації два роки не мав шансу бути ухваленим, але воля президента стала вирішальним фактором ухвалення цих законів", - запевнив депутат.

Раніше парламент неодноразово намагався ухвалити законопроекти про доступ до публічної інформації. Проте попри підтримку президентської канцелярії за документи не голосували більшість депутатів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Рада здійснила "інформаційну революцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути