вівторок, 11 січня 2011 19:05

Поки "тризубівці" сидять в СІЗО, в їх квартири підкидають зброю - активіст

Поки "тризубівці" сидять в СІЗО, в їх квартири підкидають зброю - активіст

За членами Всеукраїнської організації "Тризуб" стежили задовго до їхнього затримання.

Про це Gazeta.ua розповіла заступниця лідера "Жіночої Січі" Олеся Применко. Її організація входить у структуру "Тризубу".

"Міліція заявляє, що наші хлопці їхали зі зброєю, але це нісенітниця. "Тризубівці" їхали святкувати Різдво у штаб-квартиру в Івано-Франківську. Основну масу взяли саме у штабі, - наголосила вона. - Про те, що за хлопцями слідкували, було відомо задовго до затримання. Були дзвінки від органів, що хочуть поспілкуватися. Особлива активність правоохоронців почалася після зрізання голови Сталіну. Наші взяли за це відповідальність. Але ж це не була загроза життю людей. А вибух - це зовсім інше".

Применко зазначила, що зараз немає ніякої інформації від затриманих активістів "Тризубу".

"Їхні телефони мовчать і міліція мовчить. Відомо лише про те, де тримають командира "Тризубу" Андрія Стремпіцького - у Рогатинському райвідділі. Трьох його старших синів теж затримали. В міліції не допускають до затриманих, бо сказали, що збирають факти. А як вони це роблять? Поки хлопці сидять на Західній Україні в СІЗО, на Сході в порожні квартири через вікна, двері, де вони прописані, вриваються. А потім кажуть, що там знайшли гвинтівку, а там вибухівку", - підкреслила вона.

За словами члена "Жіночої Січі", активісти "Тризубу" не збираються зупинятися.

"Потрібно на це обов'язково реагувати, бо влада хоче все замовчати. Тоді хлопці просто загинуть в СІЗО і все. Ми будемо намагатися підтримувати цю хвилю. Будемо проводити протести і мітинги. Якщо влада зараз діє такими бандитськими методами з нами, то завтра можуть прийти до кожного", - додала Применко.

Як відомо, 28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна, відрізавши йому голову. Організація "Тризуб" заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник.

31 грудня  невідомі підірвали пам'ятник Сталіну в Запоріжжі.

Під час вибуху постраждав охоронець Запорізького обласного комітету КПУ, на території якого знаходився пам'ятник.

Після вибуху пам'ятника Сталіну міліція затримала двох свободівців.

Пізніше міліція відпустила затриманих у справі про підрив пам'ятника Сталіну представників всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Згодом ВО "Свобода" заявило про повторне затримання міліцією 10 січня заступник голови своєї облорганізації Юрія Гудименка у справі про вибух пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

10 січня всеукраїнська організація "Тризуб" заявила про масові арешти своїх членів за підозрою в руйнуванні 31 грудня 2010 пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Поки "тризубівці" сидять в СІЗО, в їх квартири підкидають зброю - активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

579

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути