Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 10:24

У Запоріжжі знову заарештовують "Свободу"

У Запоріжжі знову заарештовують "Свободу"

Міліція затримала заступника голови запорізької організації "Свобода" Юрія Гудименка. За даними прес-служби ВО "Свобода", під час затримання правоохоронці не надали активісту жодної повістки і не змогли пояснити причин, чому супроводжують його до Жовтневого РВВС на допит.

Крім того, за інформацією організації, міліція намагалася "забрати з будинку без необхідної повістки" ще одного активіста організації Артема Матвієнка, який відмовився "проїхати з міліцією на допит, оскільки представники правоохоронних органів не мали офіційних документів, які дозволяють затримання". "Оскільки Артем Матвієнко відмовився виходити з дому, зараз під його під'їздом чергують міліціонери", - відзначили у прес-службі.

За словами голови Запорізької обласної організації ВО "Свобода" Віталія Подлобнікова, наразі адвокат намагається з'ясувати причину, чому був сьогодні затриманий його заступник, "оскільки не відомо, навіть за якою справою він може проходити".

У "Свободі" відзначили, що стурбовані необґрунтованим тиском міліції на її представників.

Нагадаємо, що Юрія Гудименка вже затримували 1 січня 2010 у справі про вибух пам'ятника Сталіну на території Запорізького обкому Компартії - тоді він провів на допиті у Жовтневому РВВС 18 годин.

Також організація "Тризуб" ім. Степана Бандери заявляє про масові арешти своїх активістів через підрив пам'ятника Сталіну у Запоріжжі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі знову заарештовують "Свободу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути