Ексклюзиви
четвер, 06 січня 2011 17:00

На коменданта "податкового Майдану" завели справу

На коменданта "податкового Майдану" завели справу

Проти коменданта "податкового Майдану" Олега Ахтирського порушено кримінальну справу.

Крім того, за інформацією прес-служби руху "Спільна справа" з нього взято підписку про невиїзд.

Як наголошується в повідомленні, 6 січня близько 11.00 під час допиту в слідчому управлінні ГУ МВС у м. Києві Олегу Охтирському було висунуто звинувачення у скоєнні злочину за ч.2, ст. 24 (злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою) і ч.1, ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Як пояснили в прес-службі, мова йде про пошкодження гранітного покриття Майдану Незалежності під час встановлення наметового містечка.

"Громадянський рух "Спільна справа" "вважає такі звинувачення нічим не обгрунтованими, бачить їх лише підставою для репресій активістів Майдану-2 та інструментом для залякування і деморалізації активної частини суспільства", - наголошується в заяві.

В кінці 2010 року двом учасникам акції протесту підприємців на Майдані Незалежності проти Податкового кодексу суди обрані запобіжного заходу у вигляді арешту і підписки про невиїзд.

Як зазначили в київській міліції, обидва затриманих обвинувачуються у скоєнні злочинів, передбачених статтями 194 (умисне пошкодження чужого майна) і 293 (грубе групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «На коменданта "податкового Майдану" завели справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути