Ексклюзиви
четвер, 30 грудня 2010 14:42

Янукович вирішив підняти виплати при народженні дитини

Янукович вирішив підняти виплати при народженні дитини

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, внесений президентом України Віктором Януковичем, про внесення змін до закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", який передбачає збільшення вдвічі розміру матеріальної допомоги при народженні дитини.

Законопроект передбачає, що розмір виплачуваної допомоги при народженні першої дитини становитиме 30 прожиткових мінімумів, при народженні другої - 60 прожиткових мінімумів на дітей віком до 6 років, третьої та кожної наступної дитини - 120 "дитячих" прожиткових мінімумів.

При цьому проектом закону передбачається збільшення терміну, протягом якого будуть здійснюватися щомісячні виплати допомоги при народженні дитини: на першу - до 2 років, на другу - до 4 років, на третю і кожну наступну дитину - до 6 років.

На даний момент при народженні першої дитини виплачується допомога в розмірі 12,24 тис грн, при народженні другої - 25 тис грн, третьої і наступних - 50 тис грн, з них одноразово 4,8, 4,84 і 5 тис грн відповідно, а решта коштів виплачуються рівними частинами протягом 1, 2 і 3 років відповідно щомісяця.

Як повідомлялося, 23 грудня нинішнього року Верховна Рада Україна прийняла державний бюджет на 2011 рік, згідно з яким прожитковий мінімум на дітей віком до 6 років встановлений у розмірі 816 грн з 1 січня. З 1 квітня наступного року він підніметься до 832 грн, з 1 жовтня - до 853 грн, а з 1 грудня - до 870 грн.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович вирішив підняти виплати при народженні дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути