четвер, 23 грудня 2010 16:43

Вертолітний майданчик для Януковича обійдеться в 60 мільйонів

Вертолітний майданчик для Януковича обійдеться в 60 мільйонів

Будівництво вертолітного майданчика президента України Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві має завершитися до березня 2011 року.

Про це сьогодні повідомив засновник компанії "Основа" Юрій Карпенко.

"У березні ми повинні закінчити повністю всю конструктивну частину", - сказав він.

За оцінками гендиректора компанії, попередня вартість будівництва складає 50-60 млн. грн. Інвестором будівництва є компанія "Амадеус".

За його словами, компанія почала будівельні роботи на майданчику в жовтні цього року.

Карпенко відзначив, що рішення про будівництво вертолітного майданчика було ухвалене у зв'язку з тим, що на схилі почав розвиватися обвал.

Гендиректор компанії уточнив, що проект передбачає будівництво майданчика, висота якого складе 11 метрів, приміщення під майданчиком будуть використані для розміщення ТП, диспетчерського пункту, пункту охорони і так далі. При цьому планується будівництво естакади для з'їзду на вул. Грушевського.

Карпенко відзначив, що майданчик одночасно зможе приймати два вертольоти на посадку і зліт та один вертоліт - на стоянку.

Він додав, що компанія має досвід в реалізації інфраструктурних проектів, зокрема, була субпідрядником по будівництву розв'язок по вул. Теліги і Севастопольській площі в Києві, а також по будівництву підземного переходу біля метро "Хрещатик".

Гендиректор компанії повідомив, що в Києві, окрім того, що будується, є ще один вертолітний майданчик в центрі серця.

Він уточнив, що компанія займається проектуванням і будівництвом майданчика. Проект вертолітного майданчика розроблений архітектором Сергієм Степановим.

Нагадаємо, президентові Віктору Януковичу вже придбали вертоліт, вартість якого, за приблизними оцінкаки, - $17 млн. І це без урахування обробки салону, передає Лівий берег.

Зараз ви читаєте новину «Вертолітний майданчик для Януковича обійдеться в 60 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути