Ексклюзиви
четвер, 09 грудня 2010 13:54

ДАІ хоче відбирати у водіїв права до моменту оплати штрафу

ДАІ хоче відбирати у водіїв права до моменту оплати штрафу

Начальник Департаменту ДАІ Валерій Лозовий не виключає, що, можливо, незабаром у водіїв будуть забирати права як заставу до моменту оплати штрафу за порушення.

Приводом для посилення контролю за оплатою штрафів стала статистика, яка свідчить, що лише 70% оштрафованих автолюбителів справно оплачують квитанції.

Також, на думку Лозового, суди занадто м'яко ставляться до водіїв, які грубо порушили правила дорожнього руху. Нині права забирають лише за створення аварійної ситуації або за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

"В інших випадках суд призначає порушникам громадські роботи, штрафи", - сказав Лозовий.

На його думку, вилучення прав має поширитися і на такі порушення, як проїзд на червоне світло або виїзд на зустрічну смугу через суцільну лінію.

Як припускає видання "Автоконсалтинг", практика відбору водійських посвідчень до моменту сплати штрафу - це лише спроба ДАІ перекласти частину своєї роботи по контролю за сплатою штрафів на водіїв. Тепер водій матиме вистояти в чергах і показати квитанцію, яку внесуть у комп'ютер. Потім його відправлять до іншої черги за водійським посвідченням. Як правило, такі служби ДАІ працюють у будні дні. Це може створити додаткові труднощі, оскільки потрібно буде відпрошуватися з роботи.

У ДАІ вже проходив експеримент з відбору водійських посвідчень за будь-яке порушення. Це було в 2008 році, коли в результаті зимової спецоперації без прав залишилося майже 20 тис. осіб. У пікові дні патрулі відбирали по 1 тис. водійських посвідчень на день.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ хоче відбирати у водіїв права до моменту оплати штрафу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути