вівторок, 07 грудня 2010 19:01

Медведєв звернувся до ЄС: "Будуть гроші - буде газ"

Медведєв звернувся до ЄС: "Будуть гроші - буде газ"

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв закликав європейців не турбуватися щодо поставок російського газу в Європу.

"Найраща гарантія (безперебійних поставок енергоносіїв - ред.) - Це гроші, який сплачуються за поставлений газ. Будуть гроші - буде газ. Це абсолютно нормальний підхід", - сказав Медведєв на спільній прес-конференції з керівництвом Євросоюзу.

Що ж до гарантій в принципі, то, за словами російського президента, "дуже важливо, щоб була добротна нормативна основа".

"Це може бути наша ідея з енергетичного діалогу, що відповідає принципам енергетичного співробітництва або, про що я неодноразово говорив, ми готові працювати й на основі Енергетичної хартії, але не в нинішній її версії, а новій версії, яка доповнена і змінена з урахуванням російських пропозицій і пропозицій деяких інших країн - постачальників енергоносіїв ", - зазначив Медведєв.

Глава російської держави підкреслив, що якщо вдасться домовитися про таку нормативну основу, то буде зроблено все для того, щоб робота з постачання газу "отримала добротне законодавче оформлення".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Медведєв звернувся до ЄС: "Будуть гроші - буде газ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути