субота, 04 грудня 2010 18:44

Європа рятує північ Ізраїлю від вогню (ФОТО)
13

Ізраїльські та зарубіжні пожежники продовжують боротися з лісовими пожежами, що спалахнули 2 грудня в районі Кармель і охопили значну територію на півночі Ізраїлю. На даний момент повністю зупинити розповсюдження пожеж не вдалося. Понад 4 тисячі гектарів лісу вигоріли або горять.

Підтверджена загибель 41 людини. Підкреслюється, що йдеться про співробітників Управління в'язниць, поліцейських, пожежників і добровольців, котрі загинули в четвер - відтоді нових жертв немає. Імена багатьох загиблих дозволені до публікації. Сьогодні вранці було названо ім'я 16-річного добровольця Ельада Рівена, загиблого в районі Кармель, і стало відомо про виявлення тіла майора поліції Іцхака Меліни.

Вчора під час операцій з евакуації населення з небезпечних районів і роботи з гасіння пожежі постраждали четверо поліцейських і співробітник пожежної служби. Поліцейські отримали легкі отруєння димом і вже вночі, після необхідної медичної допомоги, були виписані з лікарні.

Пожежник отримав сильне отруєння чадним газом і знаходиться у важкому стані. Крім того, в реанімаційному відділенні в критичному стані залишаються начальник поліції Хайфи полковник Аува Томер і співробітник Управління в'язниць, які отримали сильні опіки.

Після світанку була відновлена робота спеціальної пожежної авіації. Вчора до гасіння підключилася протипожежна авіатехніка, що прибула з Болгарії, Греції, Кіпру та Туреччини (всього біля 10 літаків). Особливі надії покладаються сьогодні на прибулих напередодні російських пожежників, у розпорядженні яких є два Іл-76, що здатні скинути на пожежу 42 тонни води за одну ходку, літак-амфібія Бе-200 і важкий пожежний вертоліт Мі-26 з водозабірником на 15 тонн води.

Крім того, сьогодні до пожежогасіння повинна підключитися спецавіація з Франції та Іспанії (затримка з вильотом була пов'язана зі складними погодними умовами в цій країні). Росія направила до Ізраїлю ще один пожежний Іл-76.

Про готовність надати Ізраїлю додаткову міжнародну допомогу заявив напередодні генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун.

Відзначимо, горять ліси не тільки в районі Кармель (на південь і південний схід від Хайфи): сьогодні вогонь дістався до селищ Нір-Ецион і Эйн-Од. Повідомлялося також про пожежі в районах Маалота, Шфарама і Кірьят-Бяліка. Поліція не виключає, що йдеться про підпали. Вчора були затримані декілька підозрюваних. Але офіційних підтверджень того, що пожежі стали наслідком підпалів, поки немає.

Погодні умови в суботу несприятливі з погляду боротьби з пожежами. Буде жарко і сухо, на півночі, в основному, буде сильний південно-східний вітер. Опади на півночі і в центрі країни очікуються тільки у неділю-понеділок і, швидше за все, вони будуть незначними.

NEWSru Israel

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Європа рятує північ Ізраїлю від вогню (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути