пʼятниця, 03 грудня 2010 12:38

Велика лісова пожежа в Ізраїлі забрала життя 40 людей (ФОТО)
13

Фото: Reuters

В Ізраїлі станом на ранок 3 грудня офіційно підтверджена загибель понад 40 осіб у результаті лісової пожежі в районі Кармель поблизу Хайфи. Пожежа почалася вдень в четвер в районі гірської гряди. За словами поліції, полум'я виникло практично одночасно у трьох різних місцях. Місцеві пожежні визнали, що до середини дня в четвер, 2 грудня, вогонь вийшов з-під контролю екстрених служб. Загальна площа пожежі становить 2,8 тисячі гектарів.

Серед жертв пожежі курсанти та офіцери Управління в'язниць (ШАБАС), поліцейські і пожежники, а також один доброволець. Як повідомляється, вчора автобус з курсантами ШАБАС, який їхав в район Кармель для евакуації ув'язнених з тюрми "Дамон", потрапив у вогняну пастку біля перехрестя Бейт-Орен. В автобусі задихнулися або живцем згоріли близько 40 осіб (врятуватися вдалося лише чотирьом). За наявними даними, співробітники та курсанти ШАБАС, відправлені в зону пожеж для евакуації тюрми "Дамон", були забезпечені масками проти сльозогінного газу, не здатними захистити від чадного газу. Сьогодні выбдуваються перші похорони.

У лікарнях Хайфи залишаються троє постраждалих. Їхній стан оцінюється лікарями як важкий або критичний. Раніше повідомлялося, що в реанімаційне відділення у вкрай важкому стані була поміщена начальник поліції Хайфи полковник Аува Томер. Вона отримала сильні опіки значної частини поверхні тіла.

Двоє поліцейських, начальник аналітичного відділу поліції Хайфи полковник Ліор Бокер і начальник дорожньої поліції Хайфи майор Іцхак Меліна, вважаються зниклими без вісті. Пошукова операція триває.

Загалом з небезпечної зони були евакуйовані не менше 17 000 осіб. Не виключена евакуація жителів Хайфи.

Пожежні підкреслюють, що дуже значну роль відіграватимуть погодні умови і, перш за все, напрям і швидкість вітру. Вранці в районі Хайфи дув несприятливий сильний східний вітер. Дощів, за прогнозами синоптиків, у найближчі дні не очікується.

У п'ятницю до гасіння лісових пожеж у районі Кармель приступила спеціальна авіація і наземна техніка, надана різними країнами. Першими допомогу ізраїльським колегам надали пожежні з Болгарії, Кіпру, Греції та Йорданії.

Говорити про причини виникнення такого потужного лісової пожежі поки рано, підкреслюють держчиновники. Вчора в телерепортажах звучали свідчення очевидців про те, що було не менш шести осередків загоряння, що свідчило про підпал. Але в сьогоднішніх газетних публікаціях ця тема не розглядається.

За матеріалами Newsru

Зараз ви читаєте новину «Велика лісова пожежа в Ізраїлі забрала життя 40 людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути