пʼятниця, 19 листопада 2010 10:28

Азаров готується підвищити ціни на газ для населення та пенсійний вік?

Азаров готується підвищити ціни на газ для населення та пенсійний вік?

Ціну на газ для населення та пенсійний вік можуть підняти.

Відповідний законопроект уряд внесе на розгляд Верховної Ради 10 грудня, пише газета Сегодня.

За даними видання, для того щоб Україна отримала черговий транш від МВФ у 1,6 млрд. доларів, Кабмін і Нацбанк погодили з експертами МВФ текст меморандуму, який буде розглянутий радою директорів фонду протягом місяця.

Як зазначає газета, ціна на газ повинна піднятися на 50% з 15 квітня 2011 року (після завершення опалювального сезону), а пенсійний вік для жінок буде підніматися до 60 років (на півроку кожен рік протягом найближчих 10 років).

Між тим прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко підтвердив, що 10 грудня уряд внесе законопроект на виконання меморандуму з МВФ. Водночас він не підтвердив, але й не спростував інформацію про те, що в документі є норма про підвищення пенсійного віку.

"Наразі  немає меморандуму, є лист про наміри, який надіслано до МВФ і який не завжди правильно трактується. Так, наш уряд, як і попередній, взяв на себе зобов'язання поетапно довести рівень цін на газ для населення до ринкового і - на відміну від попереднього - виконує його. Причому МВФ розуміє, що робити це треба поетапно, м'яко", - сказав прес-секретар прем'єр-міністра.

Він також заявив, що уряд буде стимулювати людей до того, щоб ті якомога пізніше йшли на пенсію.

"Що стосується пенсійного віку, то Кабмін взяв зобов'язання вживати заходів, щоб люди були зацікавлені виходити на пенсію пізніше - наприклад, робити надбавку до пенсії за кожні зайві відпрацьовані півроку. Причому тут план розрахований на 10 років. Чи будуть вже в 2011-му всі жінки виходити на пенсію в 55,5 років? Давайте почекаємо текст законопроекту, який має бути внесений до парламенту до 10 грудня", - додав він.

Місія МВФ завершила перший перегляд кредитної програми stand-by обсягом 14,9 млрд. доларів, розрахованої на 2,5 роки.

У МВФ заявляють, що другий транш кредиту на суму 1,6 млрд. доларів, включаючи 1 млрд. доларів на підтримку бюджету, буде наданий після виконання українською стороною так званих "попередніх заходів". Серед цих заходів за інформацією ЗМІ є підвищення пенсійного віку для жінок та цін на газ.

Зараз ви читаєте новину «Азаров готується підвищити ціни на газ для населення та пенсійний вік?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути