четвер, 18 листопада 2010 08:40

Збірна України зіграла внічию зі Швейцарією

Збірна України зіграла внічию зі Швейцарією

Національна збірна України з футболу з рахунком 2:2 зіграла товариський матч з командою Швейцарії. Гра відбулася в Женеві. Цей поєдинок став останнім для нашої команди в нинішньому році.

Тренер українців Юрій Калитвинцев дещо здивував розстановкою гравців: на лівому фланзі захисту грав Віталій Мандзюк, позицію опорного півзахисника зайняв Тарас Михалик, а на вістрі атаки діяв Марко Девіч.

Вже на старті матчу команди обмінялися гострими моментами. Спочатку Йохан Джуру замикав навіс у нашому штрафному майданчику, але пробив прямо в руки Андрію П'ятову, а потім Ярослав Ракицький вистрілив поруч з "дев'яткою" воріт швейцарців. Надалі швейцарці більше володіли м'ячем, і українці не могли навіть перейти центр поля.

У середині тайму П'ятов виручив нашу команду, відбивши удар Олександра Фрая, який пробивав головою з декількох метрів. Через хвилин сім Барнетта,здавалося, бив вже напевно, але П'ятов в ефектному стрибку удар потягнув. Однак на 39-й хвилині наш голкіпер виявився безсилим після удару Фрая, який зі штрафного закрутив м'яч точно під поперечину. Ще через хвилину швейцарці могли подвоїти рахунок, але за нас зіграла штанга воріт після удару Якіна.

Після перерви на поле вийшов Артем Мілевський, який замінив Девіча. На 47-й хвилині Мілевський заробив штрафний метрах в 20 від воріт швейцарців, Алієв сильно пробив і м'яч рикошетом від Ярмоленка, дезорієнтувавши воротаря, залетів у ворота. Щоправда, відразу ж українці мало не пропустили другий м'яч. Після грубої помилки наших захисників Якін вийшов один на один з П'ятовим і на щастя для нас пробив повз ворота.

Але на 62-й хвилині господарі поля все ж таки вийшли вперед. Якін навісив у штрафний майданчик майже від центру поля, П'ятов на подачу не вийшов, Федецький не втримав Фрая, і той спокійно переправив м'яч у ворота з двох метрів. Швейцарці продовжували впевнено вести гру, і цілком могли забивати ще, але удар Шакірі парирував П'ятов, а Якін зіграв по-піжонськи і втратив м'яч, коли хотів мало не завести його у ворота.

Незважаючи на невиразну гру, українці все ж таки змогли зрівняти рахунок на 74-й хвилині. Євген Коноплянка забив чудовий м'яч, вистріливши точно в дальню "дев'ятку" метрів з 25. Після забитого голу знову "відзначився" наш захист. Мандзюк програв у штрафному майданчику "другий поверх" Бен Халіфі, але Ракицький в останній момент зняв м'яч з ноги швейцарського форварда. Кінцівку гри активніше провели господарі, але українці зберегли нічийний результат.

Швейцарія - Україна 2:2

Голи: Фрай, 40, 62 - Ярмоленко, 48, Коноплянка, 75

Швейцарія: Волффом, Ліхтштайнер (Фон Бергер, 72), Джуру, Аффолтер, Циглер, Барнетта (Шакірі, 46), Інлер (Фернандес, 46), Швеглер (Костанцо, 66), Штокер (Деген, 85), Якін, Фрай ( Бен Халіфа, 76)

Україна: П'ятов, Федецький, Мандзюк, Ракицький, Чигринський, Тимощук, Михалик (Степаненко, 65), Алієв, Коноплянка (Морозюк, 87), Ярмоленко (Олійник, 74), Девіч (Мілевський, 46)

Попередження: Барнетта - Тимощук, Михалик, Алієв

За матеріалами Liga.net, Football.ua

Зараз ви читаєте новину «Збірна України зіграла внічию зі Швейцарією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути