субота, 25 вересня 2010 11:52

У Львові обмежили продаж алкоголю у нічний час

У Львові обмежили продаж алкоголю у нічний час
Львівський міськвиконком обмежив продаж алкоголю в місті в нічний час. Відповідне рішення виконком Львівської міськради ухвалив у п"ятницю.

Згідно з рішенням, підприємства торгівлі в місті зобов"язані не торгувати алкогольними напоями з 22.00 вечора до 10.00 ранку.

У проекті рішення було зазначено, що пропонується обмежити продаж алкоголю з 23.00 вечора до 7.00 у зв"язку з численними скаргами громадян на порушення громадського порядку в нічний час і зростанням кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп"яніння. Проте міський голова Львова Андрій Садовий запропонував збільшити термін обмеження на торгівлю алкоголем в нічний час з 22.00 вечора до 10.00 ранку і члени виконкому підтримали це рішення.

За введення такого обмеження виступив і представник міськуправління внутрішніх справ, який заявив, що зростання злочинності у Львові в поточному році в порівнянні з попереднім становить 38% і також зросла кількість злочинів, скоєних у стані алкогольного сп"яніння. Тому на його думку, обмеження продажу алкоголю в нічний час має позитивно вплинути на криміногенну ситуацію в місті.

Після прийняття такого рішення керівник департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулинич розповіла журналістам, що рішення виконкому стосується лише підприємств торгівлі, тобто всіх магазинів, супермаркетів, які продають алкоголь у зазначений час.

"До порушників застосовуватимуться заходи згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, тобто на них будуть накладатися штрафи", - сказала вона.

Водночас Кулинич наголосила, що це рішення виконкому не поширюється на підприємства громадського харчування - ресторани, бари, нічні клуби тощо.

За матеріалами proUA, Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «У Львові обмежили продаж алкоголю у нічний час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути