пʼятниця, 06 серпня 2010 02:29

Андрій Котельник може завоювати у США два чемпіонські титули

Автор: фото з сайта www.ebpo.com.ua
  Андрій Котельник програв титул чемпіона WBA торік у липні
Андрій Котельник програв титул чемпіона WBA торік у липні

У ніч на 8 серпня в американському місті Сент-Луїс екс-чемпіон світу львів"янин 32-річний Андрій Котельник — 31 перемога, три поразки, одна нічия, 13 нокаутів — зустрінеться із 23-річним американцем Девоном Александером, який має 20 перемог, нуль поразок, нуль нічиїх, 13 нокаутів. Українець спробує завоювати титули чемпіона світу за версіями WBC та IBF у вазі до 63,5 кг, які належать американцеві.

Поєдинок розпочнеться о 04.00 за київським часом і транслюватиметься наживо телеканалом "Спорт-1". Він стане центральною подією вечора боксу в Сент-Луїсі. Його організатор Дон Кінг — промоутер Александера і Котельника.  У США бій транслюватиме телеканал НВО.

Обидва суперники входять у "десятку" своєї вагової категорії. Александер у березні цього року переміг в об"єднавчому поєдинку Хуана Уранґо. На думку експертів, тільки чемпіон WBO Тімоті Бредлі посяде місце вище, ніж Александер. Нижче за нього такі зірки, як Маркос Майдана і Амір Хан. Нині Александер на порозі першої "десятки" кращих боксерів світу, незалежно від вагової категорії.

Андрій Котельник торік у липні в Манчестері програв титул чемпіона WBA Аміру Хану. Завдяки підписаному з Доном Кінгом контракту, він отримав шанс провести великий бій у США, повернутися на вершину світової класифікації, заробити один із найбільших гонорарів у своїй кар"єрі.

Александер — однозначний фаворит у експертів і букмекерів. Він значно молодший за Котельника, швидший, гнучкіший, краще рухається, з потужнішим ударом. В американця хороша техніка й фізичні показники. Він поєднує риси боксера й нокаутера. Девон — довгорукий шульга. Його коронний удар — лівий крос (через руку). Александер має хороший захист, але чимало пропускає. Також він не любить високого темпу.

Котельник із перших секунд має повести бій у високому темпі

Котельник значно досвідченіший, в його послужному списку бої з кращими боксерами першої напівсередньої категорії. У львів"янина хороші технічні навички. Фізичні показники дозволяють проводити весь бій у високому ритмі. В Андрія міцне підборіддя — він жодного разу в кар"єрі не побував у нокдауні. Але українець не нокаутер. Перемогти молодого американця за рішенням суддів видається малоймовірним. Шанс Котельника в роботі першим номером, у високому темпі зі стартових секунд. Він має не дати супернику перевести подих, вимотати й нокаутувати його наприкінці бою. Приблизно так Андрій діяв у двобої з Ґевіном Різом, коли вперше завоював чемпіонський пояс.

Переможець поєдинку Александер—Котельник на початку наступного року, швидше за все, зустрінеться з Бредлі або Ханом. Тріумфатор цього бою стане лідером дивізіону.

Володимир Кличко зустрінеться з Пітером замість Повєткіна

11 вересня в німецькому місті Франкфурт український чемпіон світу за версіями IBF і WBO в надважкій вазі Володимир Кличко проведе черговий захист своїх титулів у бою проти нігерійця Семюела Пітера. Ці боксери вже зустрічалися у вересні 2005 року. Тоді Володимир тричі побував у нокдауні, але зумів перемогти за одностайним рішенням суддів. Цього дня Кличко-молодший у Франкфурті планував провести бій проти Олександра Повєткіна. Але команда росіянина відмовилася підписувати контракт, вважаючи, що їхній боксер ще не готовий битися за чемпіонський титул.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Котельник може завоювати у США два чемпіонські титули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути