неділя, 11 липня 2010 11:44

Затоплені прикарпатці за продуктами плавають на човнах (ФОТО)
17

У затоплених оселях побувала і кореспондент Gazeta.ua

У мікрорайоні Заріччя Тисменицького району, що за 14 км від обласного центру, вже третю добу чергують рятувальники Івано-Франківського гірського пошуково-рятувального загону (ГПРЗ). Під час проливних злив вода з місцевої Ворони залила вулиці майже на півтори метра. Найбільше постраждали жителі вул. Мазепи, на якій кожне обійстя опинилося у воді. Сьогодні вранці вода спала наполовину, однак люди без допомоги рятувальників не можуть вийти навіть до дороги.

"Ми весь день переправляємо людей на катамарі, - розповів начальник ГПРЗ Олег Ковтун. – В основному люди добираються за продуктами і водою. Сьогодні води вже набагато менше, якщо дощів не буде на завтра вже зійде повністю".

За переправою – дорога не заасфальтована і повністю розмита. Без гумаків пройти фактично не можливо. На окремих подвір"ях вода тримається й досі. Місцева жителька Ольга Постоловська показує залите обійстя. На городі вода – по коліна.

"Це вже четверта повінь за два місяці – лило у травні, два рази в червні і тепер. І кажуть, що не остання. Город пропав повністю, нічого не будемо мати свого, - бідкається жінка. – Усе погнило. А що лишилося, так смердить, що і їсти не хочеться. Навіть своїй козі капусту, яка простояла день під водою давати не хочу. У нас же з тою водою різна хімія тече – від шкірвиробництва відходи".

Показує замулену криницю. Вода брудна і тхне.

"Її не можна використовувати навіть для вмивання, - пояснює жінка. – Ми позапасалися мінералкою, а ще багато чистої води під час минулої повені привіз із Яремчі зять".

На першому поверсі будинку Постоловських – води ще по кісточки. Затоплені ванна з туалетом, кухня. Техніку, одяг і меблі підняли нагору. До дерев"яного туалету на вулиці, через воду теж не доберешся.

"Ходимо у відро, пояснює жінка. А що робити?"

Пані Ольга – депутат міської ради. Каже, що жодні комісії не ходять по підтоплених будинках. Коли треба було вирішувати питання з актами, не зібрався кворум міської ради. Допомоги постраждалим не виділятимуть.

(фото: Ірина  Копистинська)


Зараз ви читаєте новину «Затоплені прикарпатці за продуктами плавають на човнах (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути