Ексклюзиви
понеділок, 05 липня 2010 09:16

"Шахтар" знищив "Таврію" і завойовував Суперкубок України

"Шахтар" знищив "Таврію" і завойовував Суперкубок України

Донецький "Шахтар" розпочав новий сезон з перемоги в поєдинку за Суперкубок України, ставши попутно першим володарем нового трофея. У недільному поєдинку проти "Таврії" перевага гірників було величезною, і підсумковий рахунок цілком міг бути куди більш переконливим. А так - "усього лише" 7:1.

У плані тактики гірники нічого нового не представили. Як і в минулому сезоні, попереду був один форвард (Гладкий), якого "підганяли" три атакуючих півзахисники - Вілліан (ліворуч), Жадсон (у центрі) і Коста (праворуч). Пару опорних півзахисників склали Хюбшман і Фернандіньо. А якщо й була якась інтрига, то хто складе пару центральних захисників. Вибір Луческу припав на Чижова і Ракицького.

Гладкий задав тон подіям на полі вже на другій хвилині. Срна закинув м"яч зі своєї половини поля до лінії штрафної, де форвард "Шахтаря" спокійно прийняв цю передачу і пробив у кут воріт Старцева. М"яч вдарився об штангу і перетнув лінію воріт. Подумалося, що "Таврія" просто не встигла увійти в гру і мало-помалу вирівняє ситуацію. Однак дуже скоро стало зрозуміло, що боротьби в матчі за Суперкубок не вийде. "Шахтар" блискавично розганяв свої атаки, "Таврія" ніби спала, здійснюючи якісь рідкісні судомні випади.

Втім, під кінець першого тайму рахунок зрівнявся, хоча, як показує телевізійний повтор, не обійшлося без суддівської помилки - Фещук, який завдавав удар, в момент пасу був у положенні "поза грою". "Шахтар" не довго переживав на рахунок того, що трапилося і через пару хвилин знову вийшов вперед. Комбінація, яку завершив Жадсон, дуже нагадувала ту, яку провели гірники у фіналі Кубка УЄФА. Тільки цього разу бразильцеві асистував не Срна, а Дуглас Коста.

Другий тайм перетворився на парад найжахливіших помилок оборони "Таврії" і гольовий бенефіс "Шахтаря". Забивали на будь-який смак, часом просто знущаючись над безпорадністю суперника при виконанні штучного офсайду. У результаті - Запоріжжя, яке вперше приймало матч за Суперкубок України, увійшло в історію. Тут був зіграний найрезультативніший матч в історії даного турніру.

Суперкубок України

"Шахтар" - "Таврія" - 7:1 (2:1)

Голи: Гладкий, 2 (1:0), Фещук, 32 (1:1), Жадсон, 35 (2:1), Гладкий, 51 (3:1), Вілліан, 67 (4:1), Луїс Адріано, 78 (5:1), Луїс Адріано, 85 (6:1), Рац, 90 (7:1).

"Шахтар": Пятов, Срна, Чижов, Ракицький, Рац, Хюбшман (Степаненко, 58), Фернандіньо, Жадсон (Тейшейра, 69), Вілліан, Коста, Гладкий (Адріано, 70).

"Таврія": Старцев, Кашевський, Корнєв, Ковпак (Ідахор, 61), Монахов, Галюза (Матяж, 46), Любеновіч, Голайдо, Фещук (Гігіадзе, 72), Гуменюк, Курилов.

Попереджені: Рац (34), Курилов (41), Хюбшман (46), Коста (65), Ідахор (66), Монахов (81)

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" знищив "Таврію" і завойовував Суперкубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути