вівторок, 15 червня 2010 12:54

Семенюк про продаж "Луганськтепловозу": Тимошенко підклала владі бомбочку

Семенюк про продаж "Луганськтепловозу": Тимошенко підклала владі бомбочку

Попередніми умовами конкурсу з продажу підприємств Юлія Тимошенко підклала бомбу під нинішню владу, вважає екс-глава Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко.

"Я не бачила, як відбувався продаж "Луганськтепловозу", але, якщо умови конкурсу залишилися такі, як і раніше - без конкретики -, то буде винен і Фонд держмайна і нинішній Кабмін", - сказала Семенюк-Самсоненко Gazeta.ua, коментуючи продаж "Луганськтепловозу".

Екс-керівник ФДМУ пояснила, що в умовах конкурсу, які затверджувалися Кабміном Тимошенко у 2006 році, не йдеться про відновлення виробництва.

"Фактично була підкладена бомбочка під цю владу. І найголовніше, що заручником будуть сьогодні не тільки вони (нинішня влада), а й трудовий колектив. Бо якщо немає конкретики в умовах конкурсу, то буде велика складність у тому, щоб контролювати ефективне виконання інвест- зобов'язань", - зауважила Семенюк-Самсоненко.

Говорячи про ціну, за яку було продано "Луганськтепловоз", Семенюк сказала, що "більше за нього і не візьмеш".

"Головне, що мають бути інвестиції на виробництва з ціллю відновлення цього виробництва", - додала вона.

Екс-глава ФДМУ згадала, що у 2001 році це підприємство продали за 43 млн гривень Костянтину Жеваго.

"Усього інвестицій було 20 млн. Умови конкурсу контролюватился лише 6 місяців. У 2005 році, коли я прийшла у Фонд держмайна і мені принесли рішення суду аби зобов'язати мене підписати акт прийомки-передачі і передати завод Жеваго, я це відмовилася виконати. Я подала апеляцію, виграла суду, заплатила сама штраф. Але найголовніше, що під час підготовки до приватизації, ми підняли ціну майже у 10 разів. Попередня ціна була 43 млн грн, а ми продали майже за 300 млн", - згадала Семенюк-Самсоненко.

Нагадаємо, що в березні 2007 року ФДМ продав 76% "Луганськтепловоза" закритому акціонерному товариству "Керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" за 292,505 млн гривень, але потім результати конкурсу були скасовані в судовому порядку, і цей пакет акцій повернувся у держвласність.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк про продаж "Луганськтепловозу": Тимошенко підклала владі бомбочку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути