вівторок, 01 червня 2010 00:30

Маркевич виграв другий матч поспіль

Автор: фото: УНІАН
  Півзахисник збірної України Анатолій Тимощук бореться з форвардом румунів Разваном Кочішем (№16)
Півзахисник збірної України Анатолій Тимощук бореться з форвардом румунів Разваном Кочішем (№16)

Футбольна збірна України виграла другий матч поспіль під керівництвом нового головного тренера Мирона Маркевича. Після перемоги тижневої давнини над Литвою (4:0) минулого вівторка "синьо-жовті" виграли в Румунії — 3:2. Українці відкрили рахунок (Алієв), потім поступилися 1:2 (Тамаш, Нікулає), але влучний удар Коноплянки та автогол Тамаша дозволили Україні святкувати шосту перемогу в шести матчах у Львові — матч відбувався на місцевому стадіоні "Україна".

— На діях наших футболістів позначився відпускний період, — каже "ГПУ" колишній тренер молодіжної збірної України Олександо Іщенко, 56 років. — Не зовсім чітко взаємодіяли лінії, не завжди впевнено діяли захисники. Інколи бракувало мобільності, румуни швидко грали в пас і виходили на оперативний простір.

Маркевич намагається прищепити збірній гру першим номером, чіткий контроль м"яча.

— Така манера гри передбачає наявність цілої групи висококласних півзахисників атакувального плану. Поки що ми її не маємо, — зауважує експерт. — Алієв класно виконує "стандарти", але як диспетчер він ще явно недосконалий. А для більшої агресії треба краща форма Гусєва, який не відновився сповна після травми, та Тимощука, який мало грає за клуб.

Мілевський губиться на тлі Шевченка

Другий поєдинок поспіль не надто помітним був форвард Мілевський. Недавно Артем заявив, що йому однаково легко забити гол і звабити жінку, але в команді Маркевича капітан "Динамо" ще не відзначався.

— Мілевський губиться на тлі Шевченка, — переконаний Олександр Олексійович. — Андрій виходить на поле і грає так, неначе це останній поєдинок у житті. Мілевський, мабуть, вважає, що він ще своє надолужить.

На позиції лівого захисника дебютував гравець "Карпат" Ігор Ощипко.

— Зрозуміло, якщо команда пропускає два голи, особливо хвалити її не станеш, — каже Іщенко. — До захисників України є претензії, як і до Ощипка.

Наш головний тренер хоче натуралізувати Гуйє

Головний тренер збірної України Мирон Маркевич бажає натуралізувати сенегальського захисника Папу Гуйє, 25 років. Футболіст грає за харківський "Металіст", який тренує Маркевич, і це може спростити процес переговорів із ним — до того Папа неодноразово заявляв про бажання грати за Сенегал, куди його поки що не кличуть.

Гуйє грає в нас п"ять років — достатній термін для того, щоб Міжнародна футбольна федерація одразу дозволила сенегальцю виступати за Україну.

— Гуйє прекрасно обирає позицію, вправно веде повітряну боротьбу. Можна спробувати його у парі і з Чигринським, і з Михаликом, — каже Іщенко. — Але я проти натуралізації. Треба виростити своїх. Що, Девич багато допоміг збірній України?

Раніше Україна натуралізовувала росіян — Калитвинцева, Леоненка, Бахарєва, Яшкіна, Кормильцева. 2008-го в тодішній команді Олексія Михайличенка вперше зіграв серб Марко Девич.

Зараз ви читаєте новину «Маркевич виграв другий матч поспіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути