вівторок, 11 травня 2010 13:18

Надії знайти вцілілих на шахті "Распадська" все менше (ФОТО)
14

У Росії в результаті двох вибухів в шахті "Распадская" загинули, щонайменше, 47 осіб. Про долю ще 43 гірників, заблокованих на глибині, нічого не відомо. За словами міністра з надзвичайних ситуацій РФ Сергія Шойгу, надії знайти уцілілих залишається все менше.

На даний момент впізнані 39 загиблих. 19 з них - це рятувальники, які спустилися в забій після першого вибуху метану на шахті.

На місце трагічних подій прибув глава російського уряду Володимир Путін. Він зустрівся з родичами загиблих, висловив їм свої якнайглибші співчуття, відвідав поранених у лікарні Новокузнецька і пообіцяв, що всі сім'ї жертв і потерпілі отримають компенсації. На екстреній нараді прем'єр-міністр також доручив ретельно розслідувати обставини аварії та "дії конкретних осіб".

Зараз пошуково-рятувальні та аварійно-відновлювальні роботи тривають. У них беруть участь 677 осіб та 96 одиниць техніки, п'ять повітряних суден.

Рятувальникам доведеться обстежити усі тунелі шахти "Распадская" довжиною в 311 кілометрів, що майже в півтора рази більше протяжності тунелів московського метрополітену.


Зараз ви читаєте новину «Надії знайти вцілілих на шахті "Распадська" все менше (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути