субота, 10 квітня 2010 13:09

Названа причина падіння літака Качинського (ВІДЕО)

Названа причина падіння літака Качинського (ВІДЕО)

Білоруські диспетчери інформували пілотів польського літака Ту-154 про несприятливі умови посадки в Смоленську, проте екіпаж ухвалив рішення слідувати до місця призначення, повідомив агентству "Інтерфакс-Захід" представник білоруських авіаційних властей.

"Незадовго до виходу із зони відповідальності білоруських авіадиспетчерів до них звернулися російські колеги з проханням передати на борт інформацію про погані метеоумови посадки в Смоленську. Білоруські диспетчери передали на борт Ту-154 дану інформацію, але польські пілоти ухвалили рішення слідувати до Смоленську", - відзначив співбесідник агентства.

Він уточнив, що літак Ту-154 вийшов із зони відповідальності білоруських диспетчерів о 09:22 за місцевим часом (09:22 по Києву), а катастрофа сталася через 36 хвилин після того, як борт покинув білоруську зону відповідальності.

"Слідство розглядає різні версії катастрофи, зокрема несприятливі погодні умови, людський фактор, технічні неполадки та інші", - повідомив офіційний представник СКП РФ.

У даний час на місці працює слідчо-оперативна група Слідчого управління СКП РФ по Смоленській області, а також Московського міжрегіонального слідчого управління на транспорті.

"Початі первинні слідчі дії, з"ясовуються обставини того, що трапилось, відомості про загиблих і таких, що постраждали, уточнюються", - відзначив представник СКП.

Місце авіакатастрофи літака президента Польщі в Задніпровському районі Смоленську оточено міліцією.

Співробітники МВС не пропускають до нього велику групу польських і російських журналістів, які прибули раніше на освітлення пам"ятних заходів, присвячених 70-річчю розстрілу польських офіцерів в Катині.

Самі пам"ятні заходи в Катині вже закінчилися, на них співробітники адміністрації Смоленської області виразили співчуття у зв"язку із загибелі польського керівництва.

Створено оперативний прес-центр.

Перші коментарі очікуються приблизно через годину.

Згідно з польською конституцією, у разі загибелі президента обов"язки глави держави виконуватиме спікер польського сейму Броніслав Комаровскі.

Интерфакс-Украина, Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Названа причина падіння літака Качинського (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути