понеділок, 22 березня 2010 18:26

У Чорткові досі не знають причини вибуху у багатоповерхівці

У Чорткові досі не знають причини вибуху у багатоповерхівці
9943 гривні виділяють із резервного фонду обласного бюджету на лікування 45-річного Івана Пуляка, який постраждав від вибуху у багатоповерхівці у райцентрі Чортків на Тернопільщині. Інцидент стався у середу, 17 березня.

Із 70% опіками тіла Пуляк лікується в опіковому відділенні Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги. Стан його стабільний, але тяжкий.

Як розповів у коментарі Gazeta.ua начальник відділу у справах надзвичайних ситуацій Чортківської райдержадміністрації Ярослав Стець, на лікування постраждалого будуть виділяти кошти і з районного бюджету.

"Уже відкрили рахунок у банку. Надіємося на спонсорську допомогу підприємств та організацій. Адже там лікування довготривале і складне. Потрібно кілька десятків тисяч гривень. Як тільки буде прийнятий бюджет, зможемо виділити кошти і ми", - сказав Стець.

У лікарні кажуть, критичними для пацієнта будуть 5-7 доба, 10-14 та 21 доба. Тоді опікова хвороба загострюється. Чоловікові уже зробили пересадку шкіри. Прикладають також спеціально оброблену свинячу шкіру. Цю методику для кращого заживлення складних опіків винайшли у Тернополі.

Офіційних висновків щодо причин вибуху у будинку на вулиці Незалежності, 24а спеціальна комісія досі не оприлюднила.

"Цією справою займається прокуратура. Частини газових приладів уже відправили до Львова у лабораторію на спеціальну експертизу. Тільки після висновків цих спеціалістів можна буде сказати, чи справді вибух спричинив витік газу", - зазначив Стець.

За день до вибуху мешканці дому викликали газовиків. Люди чули запах газу.

"Аварійна служба тоді обстежила усі стояки. Ніде ніяких порушень не виявили. До першої квартири не заходили. Вона була зачинена, а господарі – на заробітках. Можливо, якби газовики звернулися до міліції і зайшли до помешкання, цієї надзвичайної ситуації не сталося б", - припустив Ярослав Петрович.

Спеціальна комісія уже встановила суму збитків від вибуху у багатоповерхівці. Мова іде про 80 тисяч гривень. Гроші на ремонт помешкань виділять із резервного фонду райдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «У Чорткові досі не знають причини вибуху у багатоповерхівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути