середа, 20 січня 2010 17:31

Життя після катастрофи: мародерство і смерть на Гаїті (ФОТО)
27

Через вісім днів після страшного землетрусу на Гаїті, який забрав життя більше 75 тисяч осіб, під завалами міста Порт-о-Пренс досі находять вцілілих. Але таких дуже мало, і набагато більшої уваги заслуговують сотні тисяч осіб осіб, які після катастрофи залишились без житла.

У тимчасових таборах, наметах і просто на вулиці серед руїн зараз проживають близько мільйона осіб, чиї домівки зруйнував землетрус. Люди ділять один з одним усім, що у них залишилося - рисом, бобами і залишками води.

Гуманітарної допомоги на всіх не вистачає, тож доведені до відчаю місцеві жителі грабують зруйноване місто практично безкарно. Озброївшись каменями, ножами і вогнепальною зброєю, мародери розкрадають напівзруйновані магазини в центрі столиці.

Багато рятувальників зі всього світу зізнаються, що їм ніколи не доводилося працювати в таких важких і екстремальних умовах. Розбори завалів вони вимушені вести у супроводі поліцейських з місії ООН.

Зараз ви читаєте новину «Життя після катастрофи: мародерство і смерть на Гаїті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути