Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2009 16:34

У БЮТ хочуть знати, де і коли сидів Янукович

У БЮТ хочуть знати, де і коли сидів Янукович

Народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв звернувся до голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Олександра Галинського з проханням чітко повідомити про те, коли і де саме відбував покарання лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Про це повідомили в прес - службі БЮТ.

"У поданій до ЦВК біографії кандидата в президенти України Віктора Федоровича Януковича на виборах 2010 року приховані дані про наявність двох судимостей, хоча в 2002 році у своїй автобіографії кандидата на посаду прем"єр-міністра він особисто вказав, що в 1968 році був засуджений і направлений в колонію для неповнолітніх, а в 1970 році був засуджений за заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості ", - йдеться в депутатському зверненні Соболєва.

Зокрема Соболєв поставив наступні два запитання керівнику Держдепартаменту України з питань виконання покарань: "Чи насправді Янукович В.Ф. у 1968 році відбував покарання за участь у пограбуванні за статтею 141 ч.2 КК УРСР як член злочинного угруповання Півновка?

Якщо так, то протягом якого терміну і в якій саме колонії? Чи насправді Янукович В.Ф. у 1970 році вдруге відбував покарання за заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості за ст. 102 КК УРСР? Якщо так, то протягом якого терміну і в якому саме пенітенціарному закладі? ".

На думку депутата "така інформація є важливою для виборців, оскільки, згідно з соціологічними дослідженнями, майже 60% українців проти того, щоб керівником держави була людина, яка в минулому сиділа у в"язниці за кримінальні злочини, причому ще й двічі".

"Янукович навмисне подав до ЦВК недостовірну автобіографію, в якій приховав судимості, щоб ввести виборців в оману, приховавши важливу для них інформацію", - додав він.

Раніше керівник кримської міліції Геннадій Москаль на запит одного з інтернет-видань погодився перевірить достовірність диплому про вищу освіту лідера Партії регіонів Віктора Януковича. "Оскільки видання... дає мені, як народному депутату, завдання провести відповідне розслідування, то я це завдання виконаю", - заявив Москаль.


Зараз ви читаєте новину «У БЮТ хочуть знати, де і коли сидів Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

142

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути