четвер, 08 жовтня 2009 12:19

Ахметов реставрує Музей народної архітектури в Пироговому

Ахметов реставрує Музей народної архітектури в Пироговому

У фонді Рината Ахметова "Розвиток України" запевнили, що фінансова підтримка Музею народної архітектури і побуту НАН України в с. Пирогове (Київська обл.), розпочата в 2008 році, здійснюватиметься і надалі.

"Національний музей народної архітектури і побуту - одне з основних вогнищ, де зберігається пам"ять про наше минуле, про те, як ми жили 100, 200 і навіть 300 років тому. Тому підтримка музею в Пироговому для нас справу честі. З 2008 року фонд співробітничає з музеєм, вкладаючи гроші на підтримку музейної інфраструктури. На майбутнє у нас великі плани щодо розвитку музею", - відзначив директор фонду "Розвиток України" Анатолій Заболотний.

Бюджет спільного проекту Фонду Рината Ахметова "Розвиток України" і Музею в Пироговому складає 15 млн грн. на 3 роки. Ці засоби направлені на розвиток інфраструктури і реставрацію експонатів музею.

Протягом 2008-2009 рр. була замінена значна частина водо- і електромережі, закінчуються роботи з облаштування екскурсійної дороги, проведені реставраційні і відновні роботи по тих об"єктах експозиції, стан яких вимагав термінового втручання.

У 2010 році зусилля зосередять на реставрації пам"ятників народної архітектури.

9 жовтня Музей народної архітектури і побуту НАН України в с. Пирогове святкує 40-річчя з дня заснування.

Музей народної архітектури і побуту України був заснований в с. Пирогове в 1969 р. Зараз має статус державного музею і перебуває під опікою Інституту мистецтв, фольклористики та етнології Національної академії наук України.

На території музею в 150 гектарів розташовано більше 300 експонатів, зібраних зі всіх регіонів України. Територія музею розділена на сектори, кожен з яких представляє народну архітектуру і побут певного українського регіону. Всього представлено шість етнографічних регіонів: "Середнє Придніпров"я", "Полтава і Слобожанщина", "Полісся", "Поділля", "Південь", "Карпати".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ахметов реставрує Музей народної архітектури в Пироговому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути