неділя, 29 вересня 2013 14:15
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Юрій Стригун

Блохіна згубили амбіції

Олег Блохін завершує з футболом. Після року роботи тренером у рідному "Динамо" ненависть київ­ських уболівальників до нього більша, ніж до Мірчі Луческу.

Команда розвалюється на очах. Геніальний футболіст виявився заручником своїх амбіцій.

Вони завжди були дороговказом Блохіна. Він ніколи не сумнівався, що є найкращим футболістом київ­ського "Динамо" та збірної Радянського Союзу. І був недалекий від істини. Впродовж кар'єри Блохіна в СРСР час від часу з'являлися гравці, які здавалися талановитішими. Але за кілька років вони згасали, а №11 киян залишався на високому рівні. Його рятували амбіції. Блохін-гравець не знав психологічних спадів, тривалих періодів невдач, що властиві нападаючим.

Фатальна помилка Олега Володимировича – стати тренером.

Жодна сила вже не вирівняє літак

Те, що рятувало раніше, зараз його згубило. Тренер – антипод гравця. Це професія самокритична. Щоб прогресувати, треба постійно порпатися в собі, вишукуючи помилки. А великі гравці з великими амбіціями помилок не визнають.

Останнє рішення Блохіна – звільнення Михайличенка, Баля й Роменського – із цієї серії. Воно ганебне, з погляду людської порядності. Але цілком логічне для колись видатного футболіста. ­Винуваті всі, крім мене, великого. Алкоголік після чергового п'яного дебошу виправдовується просто: "Це не я дебоширив, це – горілка". Можливо, Блохін колись скаже: "Друзі, це не я вас звільнив, це мої амбіції".

Його тренерська кар'єра перейшла у фазу стрімкого піке. І хоч би що робив пілот, жодна сила вже не вирівняє літак. Катастрофа неминуча. І це, мабуть, добре. Приємно бачити, як доля дає людині останній шанс урятуватися від власних амбіцій.

Зараз ви читаєте новину «Блохіна згубили амбіції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути