понеділок, 08 серпня 2011 14:54
Юрій Гримчак
Юрій Гримчак
Екс-народний депутат

Комітет опору диктатурі готує Януковичу неприємні сюрпризи

Автор: Фото: Ростислав Мисюкевич
  Прихильник Юлії Тимошенко з наметового містечка під Печерським судом
Прихильник Юлії Тимошенко з наметового містечка під Печерським судом
Розпочинається новий Майдан. Сьогодні представники провідних опозиційних парламентських партій об'єдналися у Комітет опору диктатурі в Україні. Рішення про це було прийнято ще у п'ятницю, сьогодні ж ми зафіксували його своїми підписами.

Ідея створення такого Комітету прийшла одночасно в голови майже усім опозиційним лідерам. Це було своєрідним спільним осяянням. Практично усі раптом зрозуміли, що треба створювати щось нове, бо далі терпіти не можна.

Згадайте, як було раніше: спочатку прийшли за євреями, потім - за всіма іншими. Так відбувається і зараз: спочатку прийшли за найбільш активними і відомими, потім прийдуть за рештою. Арешти Луценка і Тимошенко - наочний приклад цьому. Повірте, з них тільки почали. Наступним може стати кожний.

Головна мета Комітету опору диктатурі - об'єднати зусилля проти наступу диктатури в Україні. Це витікає із тексту нашої заяви, із самої назви Комітету і всіх останніх політичних подій в українській державі. Тому сьогодні на площі зібрались представники майже всіх опозиційних сил. У них не виникає питань один до одного, як і немає розбіжностей у власних позиціях. На порядку денному стоїть лише одне запитання: ми будемо демократією чи диктатурою? Саме тому всі ті сили, які раніше тяжко знаходили спільну мову, сьогодні знайшли її в один момент.

Комітет використовуватиме усі засоби, які дозволені законами і Конституцією, й адекватно і справедливо реагуватиме на дії влади.

Упевнений, що діяльність Комітету опору диктатурі буде більш ефективною, ніж Комітету захисту України. Я був на декількох перших засіданнях Комітету захисту. Тоді "комітетники" ніяк не могли з'ясувати, хто ж головніший - було багато галасу і провокацій. Сьогодні ж спільну заяву підписали представники політичних сил в ранзі лідерів або їхніх заступників. Серйозні люди зрозуміли, що треба діяти далі разом.

У нас є план дій, який ми вже реалізовуємо. Але не буду розкривати його деталі, бо наша влада дуже любить, коли ми їх розкриваємо наперед. Хай вона очікує багато неприємних для неї несподіванок.

Хотів би наголосити, що інших варіантів подальшого розвитку подій в Україні, окрім консолідації опозиції, більше немає: або опозиція об'єднається і ми будемо разом добиватись своїх цілей, або нас кожного по одному переловлять.

Зараз ви читаєте новину «Комітет опору диктатурі готує Януковичу неприємні сюрпризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

128

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути