Ексклюзиви
середа, 13 червня 2012 19:00
Юрій Гримчак
Юрій Гримчак
Екс-народний депутат

Януковичу залишилось сказати, скільки років отримає Тимошенко за Щербаня

Президент Віктор Янукович заявив, що Євгена Щербаня вбили за участю Юлії Тимошенко.

По-перше. Наш президент дуже довго на всіх міжнародних рівнях і всередині країни розповідав, що він не має ніякого впливу на прокуратуру. Адже, згідно нашого законодавства, прокуратура не підзвітна президенту, і Янукович не має права втручатись у діяльність ані слідчого, ані прокурорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович каже, що Щербаня вбили за участю Тимошенко, і це - не секрет

Тепер виходить з усього, що йому або доповіли, або підклали відповідний документ. Хоча сьогодні досі триває слідство. Тобто ще не пред'явлено нікому звинувачення. А президент вже робить заяву про те, що Тимошенко причетна до якогось злочину.

По-друге. Дуже багато президент заявляв, що у нас незалежна судова система. Так от вчорашній день можна помітити у календарі червоним, тому що учора на увесь світ, не маючи навіть висновків слідства, рішень суду, Янукович, як гарант прав людини, заявив, що Тимошенко причетна до скоєння злочину.

Таким чином, влада України визнала, що у нас немає незалежної ГПУ, незалежного суду, і все підкоряється волі президента. Як він скаже, так і буде. А якщо хтось не згодний, то його чекає або Лук'янівське СІЗО, або Качанівська колонія.

Як ви думаєте, після такої заяви суддя районного суду прийме незалежне рішення і виправдає Тимошенко?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович заявив про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня, бо так йому сказали в ГПУ — політолог

Сьогодні у нас не тільки формально, а вже фактично зникло таке конституційне поняття як незалежність судової гілки влади. Усі наші судді учора отримали "карт бланш" від президента. Януковичу лише залишилось сказати, скільки років отримає Тимошенко за звинувачення у замовленні вбивства Щербаня.

Очевидно, що вони там усі великі розумники. Але хай Янукович своїм юридичним радникам на голові кол витеше, котрі йому таке підсовують. Бо більшої дурниці, ніж заява з приводу винни Тимошенко, у цьому світі не можливо придумати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович роздратований політичним провалом Євро, тому і згадав про Тимошенко і Щербаня - Москаль

Ще мені "сподобалось", що це інтерв'ю Янукович дав саме закордонному ЗМІ (Bloomberg — ред.). Тобто людина іноземцям прямо заявила: "Я вирішую — винна Тимошенко чи не винна. Я диктатор". І це в той час, коли на Україну дивиться увесь світ.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу залишилось сказати, скільки років отримає Тимошенко за Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути