понеділок, 08 серпня 2011 12:38

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Захисник Тимошенко думає, що екс-прем'єру дадуть 7 років

Захисник Тимошенко думає, що екс-прем'єру дадуть 7 років

Печерський суд найімовірніше засудить екс-прем'єра Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі.

Таку думку висловив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Ми думаємо, що суд дасть Тимошенко від семи до десяти років позбавлення волі. Швидше за все, вона сяде років на сім", - зазначив парламентар.

Власенко також відзначив, що на відміну від європейських країн, українські суди не встановлюють граничний термін утримання під вартою на момент проведення судового слідства.

"Якщо, наприклад, слухання справи в суді затягнеться ще на рік, то її будуть тримати в СІЗО стільки ж", - підкреслив "бютівець".

Депутат також переконаний, що зміна запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт була проведена з порушенням законодавчих процедур.

"Прокурори навіть не подали письмову заяву з цього питання, хоча згідно Кримінально-процесуального кодексу повинні були", - сказав Власенко.

Вони просто кілька разів в усній формі просили суддю заарештувати Тимошенко, наголосив адвокат.

За словами адвоката Тимошенко, її захист і надалі буде боротися за звільнення екс-прем'єра з-під варти.

На питання журналіста, чи пускають когось до Тимошенко, адвокат повідомив, що після її арешту в п'ятницю за разовим дозволом Печерського райсуду до неї на зустріч прийшов її адвокат Юрій Сухов.

"Після однієї такої зустрічі більше він до неї потрапити не може, оскільки немає дозволу. Сьогодні, сподіваюся, нам вдасться отримати дозвіл на побачення від слідчого", - сказав Власенко.

Головуючий в "газовому справі" суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання сторони обвинувачення про арешт екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Тимошенко 5 серпня.

Підставою для зміни запобіжного заходу для Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту, як сказано в рішенні суду, є "системні порушення підсудної, зокрема, вона перешкоджала допиту свідків".

8 серпня суддя Кірєєв відхилив клопотання екс-прем'єра про зміну запобіжного заходу.

Зараз ви читаєте новину «Захисник Тимошенко думає, що екс-прем'єру дадуть 7 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути