четвер, 28 липня 2011 12:16

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко думає, що справу проти неї організував Андрій Портнов

Тимошенко думає, що справу проти неї організував Андрій Портнов

Юлія Тимошенко вважає одним з виконавців судового процесу у її справі радника президента, колишнього "БЮТівця" Андрія Портнова.

Про це екс-прем'єр заявила, відповідаючи на питання, хто з вищих посадових осіб у державі курирує, на її думку, процес у Печерському суді в цілому і керує діями судді Родіона Кірєєва в частности.

"Знаєте, не треба, як завжди, шукати причини в оточенні. Немає жодних сумнівів у тому, що цим займається Янукович. Він, до речі, публічно сказав на прес-конференції, що стежить за процесом, і коли була пряма трансляція, він її дивився", - сказала вона.

"А зараз...подивіться (показує на фрагмент стелі залу для судових засідань)...там, де вирізаний карниз, стоїть відеокамера. Я думаю, що він переглядає оперативну зйомку. Він - у матеріалі, йому це цікаво", - заявила Тимошенко.

Тимошенко пояснила, що "Янукович намагається відігратися на усьому світі за час, коли перебував у певних місцях".  Вона також підкреслила, що президент особисто ухвалює рішення у її справі.

"А хто обслуговує його рішення - це вже інше питання. Обслуговують його рішення люди, які бачать у всьому цьому свій сенс. Думаю, що це пан Хорошковський, який є прямим партнером Фірташа", - сказала екс-прем'єр.

"Я думаю, що, поза всякими сумнівами, за посаду генпрокурора б'ється Ренат Кузьмін, і він вважає, що, зумівши виконати "фас!" Януковича щодо головного політичного опонента, зможе розраховувати на цю посаду", - додала вона.

Серед координаторів процесу проти себе екс-прем'єр також назвала радника президента Андрія Портнова.

Відповідаючи на уточнююче питання щодо ступеня залучення в цей процес Портнова, Тимошенко сказала: "Це сьогодні не секрет, я просто констатую факт. Бо йому безпосередньо доручено все це проводити".

"Я зараз говорю про своє суб'єктивне бачення. Крім того, я говорю про ту інформацію, якою сьогодні, як на одній великій кухні, володіє весь політикум", - зазначила вона.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко думає, що справу проти неї організував Андрій Портнов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути