вівторок, 15 листопада 2011 00:15

Звинувачували у зв'язках із мафією

Сільвіо Берлусконі займає 118-те місце у списку найбагатших людей журналу "Форбз". Статки екс-прем'єра оцінюють у $6,2 млрд. Італійська газета "Ла републіка" пише, що після відставки Берлусконі "не вилазитиме з судів". Його чекають щонайменше чотири справи: за ухиляння від сплати податків, підкуп свідків, хабарі та оргії з повіями.

Сільвіо народився 1936-го в родині банківського службовця та домогосподарки. Вступив на юридичний факультет. Щоб заробити на навчання, грав на контрабасі та співав на круїзному судні.

Закінчивши 1961-го університет з відзнакою, Сільвіо займався бізнесом. Перший його великий проект — будівництво мікрорайону "Мілано дуе" на понад 10 тис. помешкань. Пізніше створив компанію "Телемілано". Купив два кабельні телеканали.

1978-го вся ця власність Берлусконі увійшла до групи "Фінінвест". Їй також належали супермаркети, страхові компанії та футбольний клуб "Мілан". Сільвіо вступив до таємної масонської ложі "Пропаганда дуе". За наступних п'ять років заробив 113 млрд лір, це 58,3 млн євро.

Користуючись зв'язками з тодішнім прем'єр-міністром Беттіно Краксі, Берлусконі купував місцеві канали й незабаром створив першу в Італії приватну телемережу "Канале 5". Майже 10 років їй відмовляли у статусі національного телеканалу й забороняли передавати новини й політичні коментарі.

Загалом, проти Берлусконі порушували близько 20 кримінальних справ. Уперше його звинуватили 1990-го. Він дав неправдиві свідчення, покриваючи масонську ложу "Пропаганда дуо". Його близького соратника Марчело Деллутрі звинувачували також у зв'язках із сицилійською мафією. Деллутрі засудили до дев'яти років в'язниці, Берлусконі виправдали. Його звинувачували у підкупі суддів, членів фінансової поліції, а також у зв'язках із мафіозо, причетними до масових убивств. Але справи затягнули й закрили за терміном давності. Численні справи про подвійну бухгалтерію на підприємствах і телеканалах Берлусконі закінчувалися або виправданням, або терміном давності.

Зараз ви читаєте новину «Звинувачували у зв'язках із мафією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути