вівторок, 25 липня 2017 07:45

Знайшли затонулий корабель із золотом

Британські шукачі скарбів зі служ­би "Морський сервіс" знайшли ящик із металом у затонулому кораблі часів Другої світової війни. Судно "СС Мінден" затопили 1939‑го біля берегів ­Ісландії, щоб вантаж не дістався британським військовим. Згідно із записами, "СС Мінден" віз 4 т золота з Бразилії у Німеччину. Екіпаж врятували. Зараз військові думають, як підняти ящик на поверхню.

"Морський сервіс" просить в Ісландії дозволу забрати скарб у Британію. Торік їм заборонили пошуки через відсутність ліцензії. Ісландські прикордонники тоді стверджували, що британці говорять не про всі знахідки.

— Ці дії можна назвати законними дуже умовно, — каже речник поліції Інґрід Берсні. — Їм дозволяли шукати зовсім в інших координатах. Це пірати. Думаю, вони заявили про знахідку, бо не можуть нічого зробити самотужки. Насправді наші історики сумніваються, що на "СС Мінден" затопили золото. Німці могли розділити вантаж або пустити кілька кораблів.

Норвезьку компанію, яка дала в оренду британцям корабель для пошуків, оштрафували.

— Ні британці, ні екіпаж не могли тоді пояснити, що вони роблять в ісландських водах, — продовжує Берсні. — Казали, шукають уламки старих бомб. Берегова охорона арештувала судно. Людей відпустили. Ми не змогли тоді довести, що вони займалися чимось незаконним.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли затонулий корабель із золотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути