Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2011 07:45

Змусив батька жити в наметі

Муаммар Каддафі народився в бедуїнському наметі, у пустелі за 30 км на південь від міста Сирт. Його плем'я постійно кочувало, тому ходив у три школи в різних містах.

Арабська преса стверджує, що юнаком Муаммар дав обітницю безшлюбності. Однак 1969-го одружився з Фатімою, дочкою генерала Халеда, наближеного до короля Ідріса І. Того ж року Каддафі із соратниками повалив Ідріса, і майже одразу розлучився з Фатімою. Єдиного сина залишив собі.

Удруге взяв шлюб за два місяці з медсестрою військового госпіталю Сафією. Вона народила шістьох синів і доньку Айшу. Каддафі вдочерив Ханну та всиновив племінника Мілада. Ханна чотирирічною загинула під час американських бомбардувань Лівії 1986-го.

Муаммар Каддафі місяцями жив у бедуїнському шатрі, казав, це добре для здоров'я. Наполіг, щоб і батько доживав віку в наметі.

Троє синів диктатора — Мутасим, Сейф аль-Араб і Хаміс — загинули під час цьогорічної революції від рук повстанців і бомбардувань НАТО. Старший син Сейф аль-Іслам після смерті батька заявив, що залишається в Лівії, щоб відомстити. Інші двоє синів Мухамад та аль-Сааді із матір'ю Сафією нібито втекли до Алжиру.

Зараз ви читаєте новину «Змусив батька жити в наметі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути