четвер, 23 серпня 2012 06:00

Жебрак мав колекцію фото на мільйон доларів

Американський безхатько 55-річний Говард Френкс, якого наприкінці червня знайшли мертвим у одному з каналів нью-йоркського району Бруклін, виявився мільйонером. Чоловік, який випрошував милостиню під синагогами, мав колекцію рідкісних фото кінозірок. Тримав її в окремій комірці, яку орендував на складі. Колекцію оцінюють у мільйон доларів.

Відвідувачі синагог вважали Говарда божевільним, але любили, бо той розповідав веселі історії. Казав, що він далекий нащадок рабинів. У 1990-х мав невелику крамницю фототоварів. Але під час кризи після терактів 11 вересня 2001-го втратив бізнес, а згодом і житло. Далі робив те, що й усе життя — колекціонував фотографії знаменитостей. Особливо любив комедійну акторку 1940-1950 років Люсіль Болл, її фото мав найбільше. Крім того, у жебрака були світлини Мерилін Монро, Елвіса Преслі, Одрі Хепберн, Сільвестра Сталлоне та інших, які ніколи не публікувалися. Чоловік витрачав на фото всі випрошені гроші й часто ходив голодним, аби купити черговий знімок, розповідають знайомі.

За місяць до смерті Говард почав скаржитися, що його переслідують.

— Він казав, що його шукали, щоб убити, і що йому треба 17 тисяч доларів, — згадує друг покійного Ебі Молц.

Ніхто не поставився серйозно до його слів. А 28 червня Говарда знайшли у воді бруклінського каналу Гованус. Тіло плавало долілиць. Поліція одразу відкинула версію вбивства. Правоохоронці кажуть, це або самогубство, або нещасний випадок. Але друзі загиблого припускають, що його міг убити хтось із секти сатмарських хасидів, до яких той належав, через сварку із впливовим рабином.

Зараз ви читаєте новину «Жебрак мав колекцію фото на мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути