середа, 15 червня 2011 00:45

Засудженого полковника ховали з почестями

У понеділок у Москві поховали російського екс-полковника 47-річного Юрія Буданова. 10 червня його застрелили невідомі. На похорон прийшли сотні людей. Храм, де відспівували покійного, і цвинтар оточила міліція. Усіх перевіряли металошукачами.

2003-го Буданова судили за те, що під час чеченської війни викрав, зґвалтував і вбив чеченку 18-річну Ельзу Кунгаєву із села Тангі. Звинувачення у зґвалтуванні пізніше зняли. За вбивство полковник отримав 10 років в'язниці. Вийшов достроково.

— Він був приречений. Єдиним способом зберегти йому життя було довічне ув'язнення без права на помилування, — коментує російський політик Леонід Гозман.

Буданов минулої п'ятниці оформляв документи у нотаріальній конторі. Хотів вивезти за кордон доньку 11-річну Катерину. Коли виходив із будівлі, до нього під'їхав сріблястий "Мітцубісі Лансер". З вікна авто шість разів вистрелили з пістолета. Чотири кулі потрапили полковнику в голову. Пізніше авто знайшли спаленим. У салоні був пістолет ІЖ із глушником.

Міліція поки що не знає, скільки було вбивць. Власник машини теж невідомий. Офіційної версії злочину немає. Припускають, що це помста чеченців. 2009-го, коли Буданов вийшов на волю, президент Чечні — Рамзан Кадиров пригрозив: якщо полковник не сяде довічно, все одно "отримає по заслугах".

— Якби це була помста, це мав зробити я. Аби до такого не дійшло, я чотири роки в російських судах розбирав цю справу. Намагався покарати його за законом, — говорить Віса Кунгаєв, батько вбитої дівчини. Тепер живе в Норвегії. — Гадаю, з чеченцями і кровною помстою це не пов'язано. Міліція розбереться. Собаці — собача смерть.

Юрій Буданов мав дружину Світлану, сина 23-річного Валерія і доньку Катерину. Родина живе в Підмосков'ї.

Зараз ви читаєте новину «Засудженого полковника ховали з почестями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути