вівторок, 30 січня 2007 19:52

Засновника "МММ" хочуть посадити на п"ять років

У столичному суді Росії триває розгляд справи засновника акціонерного товариства "МММ" 52-річного Сергія Мавроді. Прокуратура вимагає засудити його до п"яти років позбавлення волі.

1992-го Мавроді заснував компанію, за допомогою якої виманив у щонайменше мільйона росіян близько $100 млн. Рекламу "МММ" по телебаченню тоді показували десятки разів на день. Її головний герой Льоня Голубков закликав усіх купувати акції товариства та обіцяв високі відсотки.

Минулого тижня суд постановив, що Сергій Мавроді займався шахрайством і розкраданням чужого майна в значних розмірах. За такий злочин найбільше дають 10 років. Скарги написали понад 10 тис. росіян.

На волі засновник "МММ" був аж до 2003-го. За даними правоохоронців, після кількох років видурювання грошей він довгий час переховувався в одній зі скандинавських країн. За цей час його партнерів засудили. Дехто навіть устиг відсидіти і вийти на волю.

Організатора найбільшої в історії Росії махінації затримали в Москві. Там він знімав квартиру. Під час арешту правоохоронці застосовували силу, бо чоловік відмовлявся відкрити двері.

У нього знайшли паспорт на ім"я жителя Санкт-Петербурга Юрія Зайцева. Свого часу Мавроді вже відсидів за підробку документів. Винним у шахрайстві він себе не вважає.

Зараз ви читаєте новину «Засновника "МММ" хочуть посадити на п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути