пʼятниця, 20 липня 2018 06:45

"Засмучувала думка, що проведу дві третини життя на роботі"

Автор: WWW.DAILYMAIL.CO.UK
  Інженер із Лондона Кріс Гарбор встановив ліжко під отвором у даху свого будинку. Звів дім із дерева, глини, піску та соломи. Земельну ділянку під нього купив у інтернет-магазині
Інженер із Лондона Кріс Гарбор встановив ліжко під отвором у даху свого будинку. Звів дім із дерева, глини, піску та соломи. Земельну ділянку під нього купив у інтернет-магазині

"Зараз не думаю про гроші. Мабуть, маю їх більше, ніж колись. Я нікому нічого не винний ні про що не турбуюсь. Через це щасливий", — каже колишній інженер 31-річний Кріс ­Гарбор із британського Лондона. Три роки тому продав нерухомість вартістю 400 тис. фунтів стерлінгів — майже 14 млн грн. Переїхав до лісу у Вельсі.

На 7,5 га землі побудував маєток — будинок і майстерню. Використав екологічно чисті матеріали: дерево, глину, пісок та солому. Шибки взяв із старого будинку матері. Єдина синтетична частина будівлі — дах. Його вкрив мохом. Живляться дім і майстерня від сонячних батарей.

Кріс зайнявся будівництвом вперше. Витратив на нього півтора року. Майже всі роботи виконував сам.

"Близькі допомагали мало. Родина подумала, що я здурів. Але для мене це рішення було правильним", — каже чоловік.

"У мене було нормальне життя. Взяв під заставу квартиру і будинок. Мав машину, елект­рику, водопостачання, інтернет, рахунки і кредити. Прокидався, йшов на роботу. Розважався з друзями на вихідних. Але я не був щасливий. Не мав часу на дійсно важливі речі", — пригадує.

"Я непогано заробляв. Але думка, що проведу дві третини життя на роботі, засмучувала", — каже.

Із будинком немає проблем, окрім кажанів і мишей. Він може простояти 20 років. А якщо дбати, то й довше, каже Кріс. Планує звести двоповерхове житло з великою майстернею, де проведе решту життя.

Незадовго до початку будівництва Кріс розлучився з жінкою. У лісі познайомився з місцевою дівчиною Дот.

"Я роздивилася будинок і зрозуміла, що він чарівний. Жити так дивовижно. Тут завжди є чим зай­нятися", — каже вона. Відвідує Кріса тричі на тиждень.

"Мені потрібні були зміни, і я їх зробив. Я не повернуся. Моє життя багатше зараз. Я почуваюсь повноцінно і щасливіше, ніж будь-коли", — говорить Кріс.

Зараз ви читаєте новину «"Засмучувала думка, що проведу дві третини життя на роботі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути