Ексклюзиви
пʼятниця, 01 вересня 2017 05:50

Записи розмови з Діаною репетитор продав за 500 тисяч доларів

Автор: www.vogue.ua
  Принцесу Діану називають найфотографованішою жінкою XX століття. Знімки з їхнього відпочинку на яхті разом із Доді аль-Фаєдом папараці продали за три мільйони доларів
Принцесу Діану називають найфотографованішою жінкою XX століття. Знімки з їхнього відпочинку на яхті разом із Доді аль-Фаєдом папараці продали за три мільйони доларів

До 20-х роковин із дня загибелі принцеси Діани британські телеканали зняли два документальні фільми. Уперше її сини Вільям та Гаррі погодилися говорити про смерть матері. У стрічці "Діана: її власними словами" оприлюднили не публіковані раніше розмови принцеси з її репетитором з ораторського мистецтва Пітером Сеттеленом. У них нарікала на нещасливий шлюб із Чарльзом.

Сини Діани вперше публічно звинуватили в її смерті журналістів. Кажуть, що ті навмисно переслідували жінку. Провоку­вали, щоб вона розізлилася. За знімки, де б у неї було зле обличчя, їм краще платили.

— Один із найжахливіших спогадів дитинства — як ми з мамою їхали грати в теніс, — розповідає 32-річний Гаррі. — Нас переслідували хлопці на мотоциклах. Заважали їхати, зазирали в авто. Маму це так розлютило, що вона зупинилася і побігла за ними. Вони витягли фотоапарати, почали знімати. Мама повернулася в машину і довго ридала. Було страшно бачити її такою нещасливою. Папараці фотографували її і в тому розбитому автомобілі. Мала жахливі травми голови, але ще дихала. І бачила обличчя тих, хто загнав їх до смерті. Останні фото матері продали за великі гроші. Думаю, настав час відповісти за весь цей жах.

У ніч смерті Діани принци були в замку Балморал у Шотландії. Вільяму тоді було 15 років, Гаррі — 12. Чарльз хотів розбудити синів і сказати про загибель матері, але королева Єлизавета не дозволила. До похорону залишалася з хлопцями в замку. Вважала, що так їм буде легше. Заборонила вмикати телевізор і приносити газети. За це Єлизавету пізніше дуже критикували. Прихильники Діани вважали, що королева мала одразу ж приїхати в ­Лондон.

Сеттелен попросив розповісти Діану щось про себе на камеру 1991-го. Потім мали разом проаналізувати помилки. Викладач мав підготувати принцесу до інтерв'ю. Проговорювали можливі питання і варіанти відповідей. Жінка сказала, що її шлюб розвалився. У Чарльза були стосунки з Камілою Паркер-Боулз. Діана теж мала коханця.

Коли принцеса дізналася про роман Чарльза, пішла до королеви Єлизавети. Та відповіла, що її син безнадійний. Діана зізнається — весілля було найгіршим днем в її житті. Скаржиться, мала секс із Чарльзом не частіше разу на три тижні.

Адвокати королівської родини погрожували Сеттелену судовим процесом. Заявляли, що кадри були для внутрішнього користування. Діана не давала дозволу їх оприлюднювати. Сеттелен виграв. Плівки продав за $500 тис. американському телеканалу.

— 2007-го права на записи належали британському телеканалу ВВС, — каже Сеттелен. — Вони не зважилися їх показувати. 10 років було замало. Зараз часи змінилися. Принци осмислюють все, що тоді сталося. Думаю, варто дати шанс говорити Діані за себе самій.

32 мільйони британців дивилися трансляцію похорону принцеси Діани 6 вересня 1997 року. Це найбільша аудиторія, яку збирало британське телебачення. Весілля Вільяма й Кейт 2011-го подивилися 26 млн людей у Великій Британії.

Зараз ви читаєте новину «Записи розмови з Діаною репетитор продав за 500 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути