середа, 13 травня 2009 19:04

Закривавлену сорочку Джона Леннона покажуть у Нью-Йорку

Автор: фото: REUTERS/Lucas Jackson
  Японська художниця Йоко Оно на відкритті виставки в Нью-Йорку, присвяченій її чоловікові Джону Леннону
Японська художниця Йоко Оно на відкритті виставки в Нью-Йорку, присвяченій її чоловікові Джону Леннону

Японська художниця 76-річна Йоко Оно відкрила в Нью-Йорку виставку, присвячену своєму загиблому чоловікові Джону Леннону. Лідер гурту "Бітлз" загинув у цьому місті 1980 року. На виставці покажуть паперову торбу з сорочкою, в якій Леннон був у день смерті. На одязі залишилися сліди крові співака.

— Мені було важко зважитися на те, щоб виставити сорочку, — каже Оно. — Я сподіваюся, це нагадає людям про небезпечність вогнепальної зброї.

Паперову торбу художниці віддав медичний працівник після огляду тіла Леннона. Іще Оно підготувала для виставки улюблені гітари чоловіка, його фортепіано та нагороду "Греммі", яке подружжя отримало за сумісний альбом "Подвійна фантазія". Відвідувачі також побачать записані Ленноном тексти пісень "Бітлз" і документи, які стосуються спроб імміграційної служби депортувати співака з країни на початку 1970-х.

— Його вбили 30 років тому, а я все ще відчуваю горе. Якби його смерть була повільною, ми би встигли поговорити або ще щось, — заявила Оно на відкритті експозиції, ледь стримуючи сльози. — Я вирішила провести виставку в Нью-Йорку через сумний парадокс: Джон любив це місто, і саме тут у нього забрали життя.

Леннона застрелив Марк Чепмен. Нині чоловік відбуває довічне покарання у в"язниці. Йому п"ять разів відмовляли в достроковому звільненні.

Зараз ви читаєте новину «Закривавлену сорочку Джона Леннона покажуть у Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути