пʼятниця, 07 жовтня 2011 00:00

Жакети радять одягати на голе тіло

На Ейфелевій вежі на висоті 300 м завершується Паризький тиждень моди. Першим свою колекцію показав будинок моди "Шанель". На подіум моделі виходили вбрані у легкі гофровані плаття із принтами, штани-галіфе й тугі жакети з поясом-корсетом.

— Ми намагалися максимально роздягти жінку наступного літа, — каже 53-річний Девід Креномер, який шиє для "Шанель". — Наступний сезон — період зваби. Спеціально для того шили штани із заниженою талією — аби виставити напоказ низ живота і спини. Жакети радимо одягати на голе тіло. Щоб спокусливо виставити груди, пропонуємо бюстгальтери на поролоні з защіпкою спереду.

У тканинах поєднують кольори: жовтий з коричневим, блакитний із сірим і фіолетовий із зеленим.

— Такі барви ввійдуть у моду на два роки. Жовто-коричневий пасуватиме шатенкам, блакитно-сірий — білявкам. Пропонуємо носити яскраві кольори, аби піднімати настрій.

Модель іде в босоніжках із дзеркальною підошвою на 20-сантиметрових підборах. Спотикається, падає. Швидко підводиться і втікає за лаштунки.

— Туфлі на дзеркальній підошві видовжують ноги. У новій колекції одягу тільки чотири пари босоніжок із високими підборами. Решта — на танкетці або низькому ходу. Опустили жінок на землю. Випустили лінію туфлі-капці для сучасної ділової жінки. Найдорожчі зі страусиної шкіри продаємо за 50 тисяч доларів.

Повнуватим пані радять носити сукні-трансформери, які звужують талію.

— Рукави сукні можна зняти і зав'язати бантом на спині, або розстебнути і розпустити як шлейф. Плаття можна носити як довгу спідницю або коротку туніку.

Білосніжні плаття-трапеції пошила португальська дизайнерка Фатіма Лопес, 46 років. До них моделі одягають чорні колготки з латексу.

— Весь світ переляканий негараздами в економіці, — каже вона. — Мода, як ніколи, повинна відганяти депресію, дарувати людям красу та відволікати від проблем. Психологи довели, що поєднання чорно-білого одягу продовжує життя. У таке вбираються оптимісти, які знають, що після чорної смуги йде біла.

Французький модельєр 59-річний Жан-Поль Ґотьє присвятив колекцію Шотландії, у якій відпочивав два тижні.

— Мій одяг прикрашає соковита клітка різноманітних відтінків. Картатий одяг підкреслює жіночу непорочність і цноту.

Моделі в одязі від Ґотьє завершують показ у сукнях-сорочках.

— Жінка не має вбирати себе як ялинку. Золоті прикраси й біжутерія вийдуть із моди на кілька років. Щоб виглядати довершеною, достатньо накинути на плечі тонкий шифоновий шарфик, на волосся — хусточку з органзи, а на руки — легкі лаковані рукавички. Наступного літа жінка повинна ввійти в образ хуліганки. Сміливо купуйте "котячі" сонцезахисні окуляри й клатчі-гаманці.

Готувати колекцію Ґальяно допомагає кутюр'є Білл Ґайттен. Він пошив спідниці-шорти та додав рюші на блузки. Запропонував взувати сандалі й босоніжки на білі або жовті шкарпетки і гольфи.

— Це робить жінку молодшою, додає її грайливості, — каже Білл.

Гостей поять дорогими марками вин і шампанського.

— Глядачів намагаються щедро пригостити алкоголем, аби вони не скупилися і викладали все, що мають у гаманцях, — каже дизайнер Ріккардо Тіші. — Дякувати людям, що вигадали кредитні картки. Клієнти напідпитку набирають стільки одягу, що вранці не знають, як усе це помістити у своїй шафі.

Родзинка його лінії одягу — вечірні сукні, обшиті паєтками, подібними до луски екзотичних риб.

Зараз ви читаєте новину «Жакети радять одягати на голе тіло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути