середа, 16 квітня 2008 17:51

Загублений багаж пасажирів спалять

У п"ятому терміналі лондонського аеропорту "Хітроу" зберігають майже 5 тис. загублених валіз. Багаж спалять  найближчими тижнями, якщо власники не заберуть його.

Проблеми з багажем почалися у "Хітроу" одразу після відкриття п"ятого терміналу в березні цього року. Через технічні неполадки з сортувальною машиною робітники терміналу змушені були вручну перебирати речі. Через це відмінили й затримали більш ніж 700 рейсів. Майже 400 добровольців узялися допомагати сортувати багаж.

Нині п"ятий термінал приймає лише внутрішні та деякі рейси по Європі. Представники авіакомпаній попереджають пасажирів, що не нестимуть відповідальності за багаж та  затримку рейсу. Більшість пасажирів подорожують на свій страх і ризик.

Британські авіакомпанії заперечують наміри знищити тисячі загублених валіз. Проте в італійській компанії "Онборд Експрес", яка уклала з британцями контракт вартістю $10 млн на сортування загубленого багажу, чутки підтвердили.

— Усі валізи, які не ідентифікують, відправлять назад до Британії. Там їх знищать у сміттєспалювальній печі, — пояснив співробітник компанії Джованні Тінеллі.

Зараз зберігають майже 5 тис. валіз. За словами Тінеллі, у них здебільшого спакована брудна білизна. Хто не встигне забрати багаж, отримає грошову компенсацію. Її виплатить авіакомпанія, якою летів.

Зараз ви читаєте новину «Загублений багаж пасажирів спалять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути